torstai 14. elokuuta 2014

Meidän häät: Ruokaa

No hups!
Tuollainen pieni kahden viikon tauko tuli tähän blogin päivittämiseen. Tauko ei ollut tarkoituksellinen tai ennalta suunniteltu, mutta arki työkiireineen, kuntoiluprojekteineen ja kodin pikkuremppoineen on vienyt niin mukanaan, että blogi on jäänyt ajatuksissa vähän taka-alalle. Monen blogeja olen kyllä käynyt lukemassa tai vähintäänkin vilkuilemassa kuulumisia, mutta kommentoinnitkin ovat jääneet harmittavan vähäisiksi. Pahoittelut siitä, yritän parantaa tapani :)

Tein jossakin vaiheessa itselleni listan, mistä kaikesta voisin vielä häiden jälkeen täällä turinoida ja listallani näyttäisi olevan seuraavana aiheena ruokailu. Koska poukkoilen ärsyttävästi tarinassani, enkä etene johdonmukaisesti tapahtumajärjestyksessä, lupaan jossakin vaiheessa postailla myös juhlan kulusta ja aikataulusta hieman tarkemmin.

Mutta nyt käydään pöytään!


Meillä oli ruokailu seisovasta pöydästä sekä juomapöytä ja -kaappi avoinna heti alusta alkaen. Leivät ja veden katoimme kuitenkin valmiiksi pöytiin, jotta viimeisenäkin ruoannoutovuorossa olevilla olisi heti jotakin suuhun pantavaa vuoroaan odotellessaan. Vesipulloina käytimme sekalaisia mehu-, viini- ja viinapulloja pestyinä ja etiketit poistettuina. Leivät katoimme puukiekoille kakkupapereiden päälle ja voi tarjoiltiin pienistä lasikulhoista.


Ruuat teimme pääosin itse sekä talkooväen avustuksella. Riistapyörykät hankittiin pitopalvelun kautta, sillit ja silakat kävimme ostamassa Rannikon Kalatuotteesta ja leipätuotteet tulivat Askondin leipomosta. Kaiken mahdollisen teimme valmiiksi edellisenä päivänä, mutta tuoresalaatit, perunoiden keitto ja lämmitykset hoidettiin tietenkin juuri ennen juhlan alkua. Tässä vaiheessa kummatkin anopit ja appiukot sekä Sannin isoäiti olivat korvaamaton apu ja pari tuntia ennen vieraiden saapumista keittiössä todellakin kuhisi.

Ruoka oli mutkatonta, helppoa ja maittavaa ja sitä oli riittävästi. Ainakin me saimme vatsamme täyteen ja uskon, että niin saivat myös vieraat.

Menutaulu joka kirjoitettiin ihan vapaalla kädellä vanhalle liitutaululle. Aavistuksen tässä vielä keskeneräisenä.
Taulu nojasi noutopöydän päähän.
Ruokien menekkiä oli ihan hurjan vaikea arvioida ja loppujen lopuksi kaikkea ruokaa oli liikaa. Jotakin, kuten herkkusieniä tai perunoita oli vain aavistus ylimääräistä, kun taas esimerkiksi riistapyöryköitä, perunasalaattia tai tzatzikia oli kyllä todella reippaasti. Ihan selvää käsitystä minulla ei ole siitä miten paljon ruokia jäi, sillä onneksi saimme niitä jaettua illan päätteeksi siivousporukan kesken.

13 kommenttia:

 1. On tärkeää että vieraille on esimerkiksi juuri vedet valmiina pöydässä, buffetista haku ei ole niin nopeaa kuin pöytiin tarjoilu. Tulisitko meillekin koristelemaan pöydät ja kirjoittelemaan liitutaulut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli sen verran vähän vieraita (alle 60), että buffettijono meni yllättävän nopsasti. Kuitenkin esimerkiksi ravintolassa on kiva napostella sitä leipää/salaattia/maissilastuja tms. kun odottelee ruokaa. Mulle oli myös tärkeää että ruokailu oli heti juhlan alkuun, sillä itseä ainakin ärsyttää nälkäisenä kuunnella pitkiä puheita ja seurata ohjelmanumeroita. Hyvä ruoka, parempi mieli :D
   Ja jos välimatka vaan olisi lyhyempi, niin tulisin viivana. Ruokapalkalla tietenkin :D

   Poista
 2. Wau tuota liitutaulua!!! Mä en käsitä miten taitavia te olette!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpshöps. Oikeesti, siitä olisi saanut siistimmän kun olisi vähän yrittänyt, mutta nyt siinä on sitä "rustiikkista fiilistä ja käden jälki näkyvissä" ;)

   Poista
 3. Toi liitutaulu on upea! Ja kivoja no erilaiset vesipullot, tuovat oman lisänsä herkulliseen kattaukseen ja somistukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin nuo Bombay Sapphire-pullot oli itse asiassa todella kauniita etiketit postettuina (siinä oli vaan järkyttävä homma).

   Poista
 4. Hieno menu! Itse menin siinä kohtaa missä aita oli matalin ja tein saman koneella ja tulostin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se teidän menukyltti oli kyllä todella hieno!

   Poista
 5. Samaa mieltä kuin ylläolevat! Tuo liitutaulu on aivan älyttömän upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos. Ihan valmiina en tajunnut ottaa siitä kuvaa, pienenpieniä muutoksia tuohon vielä tuli.

   Poista
 6. Nam nam nam nam NAM (: Komppaan edellisiä!

  VastaaPoista
 7. Onpas ihana väriyhdistelmä tuo pinkki ja babyblue <3 Täytyy laittaa korvan taakse :-)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.