lauantai 23. elokuuta 2014

Meidän häät: Juomaa

Huomaan, että ajatukset alkavat olla päivä päivältä vähemmän häissä ja enemmän muussa elämässä. Oikeastaan aika harvoin sitä enää pysähtyy miettimään hääjuhlaa töiden ja muun arjen lomassa. Lähestyvä syksy on taas innostanut kodin laittoon ja uusia harrastuksiakin aloitellaan. Nyt olisi siis hyvä aika saada viimeisetkin ajatukset hääpäivästä purettua tänne blogiin, kun ne ovat vielä edes kohtalaisen hyvin muistissa. Ongelmana vaan on edelleen valokuvien puute, mutta eiköhän tuolta kovalevyltä vielä jokunen kuvituskuva näitä varten löydy :)

Alunperin tarkoitukseni oli tosiaan tehdä juomien menekistä postaus, mutta näin jälkikäteen täytyy todeta että mulla ei ole monilta osin hajuakaan kuinka paljon juomaa meni :) Vanhempani ystävällisesti hankkivat juomat, joten en tarkkaa ostettua määrää tiedä ja loput kannettiin takaisin heille, meille ja muutamille avustajille. Vieraita meillä oli lopulta hieman alle 60 henkeä.

Alkumaljat
Onnittelumaljat hankimme itse Alkosta, koska haluamaamme kuohuvaa ei Viron puolelta ollut saatavana. Päädyimme  makeaan J.C. LeRoux La Fleurette -kuohuviiniin ja alkoholittomaksi vaihtoehdoksi oli Pommac Rosé. Kuohuviiniä ostimme 12 pulloa ja sitä jäi kolme tai neljä pulloa. Pommaccia ostimme muistaakseni kaksi pulloa joista toinen jäi ylimääräiseksi.

J.C. LeRoux La Fleurette - Pommac Rosé

Viinit
Ruokaviinit tarjosimme rennon ronskisti hanatölkeistä. Koska itse emme viineistä ymmärrä tuon taivaallista, niin äiti ja isä valitsivat meidän puolestamme viineiksi helposti lähestyttävät Gato Negro Sauvignon Blanc ja Gato Negro Cabernet Sauvignon. Kumpaakin oli varattu 3 pakkausta. Jostain syystä olin alunperin aivan hirveän huolissani viinien riittävyydestä, sillä olin monista blogeista lukenut suuristakin viinimenekeistä. Meillä lopulta nämä määrät riittivät oikein mainiosti. En ole varma, mutta luulen että jonkin verran jäikin, ehkä jopa yhdet laatikot molempia avaamattakin...

Gato Negro Sauvignon Blanc - Gato Negro Cabernet Sauvignon
Kuvasta poiketen meillä viinit siis hanapakkauksissa.

Miedot alkoholijuomat - Olut, siideri ja lonkero
Viinin ja veden lisäksi juomakaappi mietoine sekä alkoholittomine juomineen oli heti ruokailun alusta asti avoinna. Tämä tietenkin vähensi myös viinin menekkiä, kun oluen ystävien ei tarvinnut väen väkisin sitä viiniä yrittää lipittää :) Varsinkin oluiden osalta en osaa menekistä sanoa, mutta se oli ehkä vähäisempää kuin olisin aluksi kuvitellut.

Valikoimassa meillä oli:
Laitilan Skumppa kuiva omena
Laitilan Skumppa mansikka
Somersby päärynä
Upcider omena
Upcider päärynä
Sandels
A. Le Coq
Vergi
Karpalo lonkero
Greippi lonkero


Saimme juomia varten lainaksi juomakaapin, joka osoittautui kyllä käteväksi. Aluksi haaveilin monen muun blogimorsion tapaan sinkkisaaveista tai kottikärryistä jäillä täytettynä, mutta todettiin jääkaapin vaan olevan kaikin tavoin näppärämpi. Painoihan tuo kuin synti (tai niin ainakin minulle kerrottiin, eihän hentoinen morsian nyt juomakaappiaan itse kanna ;) ) joten kantaminen ei kai ollut kovinkaan näppärää, mutta sitten itse käytössä oli helppo ja siisti. Ei jäiden sulamisvesiä, ei saavien täyttöä ja sekaisin olevia tölkkejä. Tuolta jokainen vieras sai näppärästi ziuhviuh itse noudettua juomansa. Mikään kaunistus ei kaappi mainostarroineen tietenkään ole, mutta tässä asiassa nyt ajoi käytännöllisyys kauneuden edelle.

Kahvin avecit
Kahvin seuralaiseksi isä valitsi puolestamme Torres Brandyn ja me itse sitten Amarula liköörin. Kumpaakin oli varattu käsittääkseni 2 litraa ja taisi kaikki mennä. Kesken ei loppunut, mutta jäljelle jääneet kumottiin sitten snapsilaulujen saattelemana pikkutunneilla ;)

Torres brandy - Amarula
Alkoholittomat
Alkoholittomiksi juomiksi hankimme limpparia (sekä sokerillisia, että light-versioita) sekä kuplavesiä maustettuina ja ilman. En ole varma tajusivatko kaikki vieraat esimerkiksi näiden vesien olemassaoloa juomakaapissa, vai maistuiko vaan tavallinen hanavesi sitten niin hyvin, että kuplavesiä ei kaivattu. Jälkiviisasteluna voisin siis todeta, että näitä alkoholittomia juomia olisi ehkä kannattanut vähän mainostaa tai nostaa johonkin paremmin esille.

Piilopullot
Siitä en ole tietoinen, oliko vierailla omia takakonttibaareja tai povitaskupulloja, mutta itse sijoitimme kaksi puolen litran salmaripulloa vessoihin. Tyhjentyneet olivat ;)

Kaiken kaikkiaan en usko, että kukaan vieraista joutui istumaan kuivin suin iltaa, mutta kukaan ei ollut myöskään liian kovasti tuiskeessa. Itse en ollut etukäteen huolissani kuin noiden viinien riittävyydestä, mutta sekin oli aivan turhaa. Ehkä myös hieman jäi harmittamaan oman suosikkisiiderimerkkini väliaikainen loppuminen Superalkon valikoimista ja korvautuminen Upciderilla, mutta enpä tiedä haittasiko ketään muuta ja ei loppujen lopuksi itseänikään. Parin kuohuviinilasillisen ja liköörin lisäksi kun taisimme molemmat juhlia ihan vaan Pepsin ja rakkauden voimalla koko illan.

8 kommenttia:

 1. Mitä pitempään kuluu häistä, sitä kaukaisemmalta ne alkaa tuntua.
  Yritin itse tänään kirjoittaa postausta hääviikosta, mutta musta tuntui ettei mulla ollut mitään kerrottavaa. Meillä on sama tilanne kuvien kanssa, niitä ei ole. Ja en edes tiedä haluanko kuvaajan kuvia julkaista, olen niin pettynyt tällä hetkellä kaikkeen, että olen onnellinen et häät on ohi ja tekis mieli vain vajota johonkin kuoppaan ja unohtaa koko häät. Blaah. Olipa vähän ohi otsikon, mutta piti siis kirjoittaa et toi pommakki näyttää sika hyvältä ja teillä on jälleen kerran ollut kyllä viimeisen päälle kaikki jutut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntuu jopa että onko niistä oikeesti vain reilu kuukausi... tuntuu jopa pidemmältä ajalta. Toisaalta kyllä on ihanaa kun on taas tuttu arki täällä ja häähössötyksen saa jo jättää taakseen.
   Onneksi ne teidän dokumentaariset kuvat on siellä vähän piristänyt tunnelmia <3
   Ja höps höps kaikki mitään viimeisen päälle oli. Oikeastaan aika päinvastoin :D Mutta oikein tyytyväisiä ollaan kaikin puolin <3

   Poista
 2. Tuo juomakaappi olikin varmasti tosi kätevät! :) Ja hyvät viinit oli valittu. ;) Juomapuoli vaikuttaa kaikin puolin aika passelilta häihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juomakaappi oli kätevä ja ei kai niissä juomissakaan sitten valittamista ollut :)

   Poista
 3. Meilläkin juomaa jäi melkoisesti, vaikka koitin laskea kaikille sitä sopivasti. Koskaan kun ei tiedä miten se juoma maistuu ja meilläkin tanssi tuntui vievän porukkaa niin, että juomiseen ei keskitytty :). Täällä on sama juttu, tuunaan uutta sänkyä meille ja syksy on saanut muutenkin miettimään kotia, joten häät ovat alkaneet olla yhä enemmän ihana muisto vain. Tuollainen juomakaappi olisi ollut kyllä paljon kätevämpi. Nim. juomat kottikärryissä ja avustajat niitä jatkuvasti täyttämässä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekä juomien, että ruokien laskeminen oli ihan hirmu vaikeaa. Ei voi tietää, kuinka moni tulee autolla tai ei halua juoda muuten vaan, kuinka kuuma ilma tulee tai onko vieraat syöneet jotain juuri ennen lähtöä. Kaikkea oli kuitenkin riittävästi ja hyvä niin :)

   Poista
 4. Repesin tolla skumppamäärälle. Meille tulee 45- 50 vierasta (joku kuitenkin peruu/kuokki) ja skumppaa on varattu 16 pulloa. No, onneksi vieraat on aika sieniä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos onnittelumaljoista yli jääneet kuohuviinit laittaa tarjolle, niin varmastihan sitä sitten saa kulumaan enemmänkin :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.