tiistai 15. heinäkuuta 2014

Meidän häät: Hääbingo ja Madlibs

Syömisen, juomisen ja seurustelun ohella meidän häissä ei juurikaan järjestettyä ohjelmaa ollut. Blogikliseeksikin jo noussut hääbingo ja sen yhteyteen niputettu madlibs kortti oli kuitenkin jaettu jokaisen paikalle ja molemmat kortit nousivat yllättävänkin suosituiksi ohjelmanumeroiksi. Vaikka bingo siis tuntuu olevan klisee, on se sitä hyvästä syystä. Hääväki tykkäsi ja hauskaa oli. Enkä kuullut kyllä toisaalta kenenkään sanovan, että olisi bingoon aiemmin häissä törmännyt.Olin tehnyt molemmat kortit ihan vaan wordilla ja tulostelin ne töissä paksummalle valkoiselle paperille. Huomasin vasta tulostettuani, että perustekstin fontti olikin tiedoston siirrossa muuttunut tuollaiseksi vähemmän nätiksi, mutta annoin asian olla, enkä usko että kukaan siitä mitenkään kärsi :D Kortit niputettiin yhteen paperivyötteellä ja päälle liimasin paperiruusukkeista paikkakortit. Bingolappuja oli neljää erilaista joissa oli hieman erilaisia ruutuja ja eri järjestyksessä. Paikkakorttivyötteistä nousi myös illan aikana uusi pukeutumistrendi, mutta siitä lisää myöhemmin :) Lyijykynäpätkistä olikin aiemmin juttua jo täällä.Seremoniamestari ohjeisti näiden korttien täytössä ja samantien alkoi käydä pöydissä suhina ja kuhina kun kortteja alettiin tutkia ja ensimmäisiä bingorasteja jo täyttääkin. Bingopalkinnoiksi olimme varanneet kahdelle ensimmäiselle pullot kuohuviiniä. Ruudukot olivat ilmeisesti turhankin helppoja, sillä ensimmäiset bingot taidettiin huutaa jo heti ruokailun jälkeen (tai oikeastaan ensimmäiset tulivat jo seremoniamestarin puheen aikana, mutta ne taidettiin kuitenkin hylätä...). Vaikka voittajat olivatkin jo selvinneet, niin monet halusivat täytellä bingoa vielä loppuillan aikana ja kuulinkin, että tavoitteena oli joillakin ollut saada koko ruudukko täyteen.

Karkkibuffettiin käytiin jonottamassa, sormusta katselemassa ja kenkien vaihtoakin kyseltiin monet kerrat. Kovasti yritettiin meille molemmille myös tarjoilla karkkia syötäväksi ja muutamien pöytäliinojen ulkonäöstä päätellen myös läikyttelyä oli harrastettu.

VINKKI: kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei tee bingoruudukoista liian helppoja. Meillä oli useampi sellainen rivi siellä, jonka sai halutessaan ja pienellä pöytäseurueen yhteistyöllä heti täytettyä.


Madlibs-kortti oli sellainen, jonka etukäteen ajattelin olevan vieraille liian "työläs" täytettävä ja että kovinkaan moni ei siihen jaksaisi paneutua. Väärin luulin! Saimme ihan huippuja neuvoja ja saimmekin käkätellä useampaan otteeseen niitä seuraavan päivänä lukiessamme. Kortteja oli täytelty myös yhteispelillä niin, että koko pöytäseurueelta oli kerätty sanoja ja yksi oli sitten täyttänyt kortin lisäämällä sanat epäsopiviin kohtiin. Lopputulos on aivan päätöntä, mutta kuitenkin niin hauskaa luettavaa.

Vai mitä mieltä olette esimerkiksi seuraavista pätkistä:

"Älkää unohtako sopia riitojanne ennen kuin te nukahdatte tai mörökölli teidät vie sen jälkeen kun te vaivutte uneen."

"Älkää unohtako elää täysillä ennen kuin te kuukahdatte tai muuten vaan dementoidutte sen jälkeen kun te vanhenette!"

"On aurinkoista olla juhlimassa värikkäitä häitänne. Te näytätte niin kinuskinkeltaisilta ja isoilta."

"Älkää unohtako käsirautojen avaimia ennen kuin te kahlitsette toisianne kauaksi keittiöstä sen jälkeen kun te olette herkutelleet."

"Toivotan teille, Tapparalle ja Lukolle tulevaisuutta!"

"Älkää unohtako käydä vessassa ennen kuin te nukahdatte tai vaihtaa pikkarit sen jälkeen kun te juhlitte."

"Muistakaa myös unohtaa toistenne syntymäpäivät säännöllisesti."

"Te näytätte niin kauniilta ja rohkeilta. (=ei viitaten TV-sarjaan :) =)"

"Kaisan pitää muistaa metsästää S:n kanssa ja S:n tulee voidella Kaisan jalat kossulla."

"Älkää unohtako tarkistaa keitintä ennen kuin te lähdette tai kotia ei ole sen jälkeen kun te palaatte?!"

"Muistakaa myös ajatella toistenne mielenterveyttä säännöllisesti."

"Älkää unohtako sinistä elefanttia ennen kuin te käytte tai tulette ajamaan cartingia sen jälkeen kun te juovutte."
18 kommenttia:

 1. Nauroin noille korttien jutuille niin paljon että unohdin jo mitä muuta piti sanoa! :'D Huippuja. Tätä postausta kovasti odottelinkin kun tuo Madlibs olis tässä työn alla. Oikeastaan ilman blogiasi en edes tietäisi miksi sitä oikeasti kutsutaan.

  Huomasin meilläkin tuon pointin bingoruutujen helppoudesta. Onneksi kuitenkin joka riville osui ainakin yksi vaikeammin toteutettava. Vähän nyt harmittaa miksen tajunnut bingoon laittaa jotain nimiä/päivämääriä tms personoivaa. Lisäksi siellä puhutaan morsiamesta ja sulhasesta mitä ei käytännössä enää edes olla... Noo ei liene oleellista sekään :D Hyvä kuitenkin kuulla että bingo on otettu innolla vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin sitä piti vielä kysyä että oletteko käsin leikanneet kaikki ympyrät vai keksineet siihen jonkun kikan? Terveisin maailman huonoin saksien käyttäjä :D

   Poista
  2. Juhlien jälkeisessä iloisessa ja väsyneessä olotilassa nauru ja käkätys oli myös herkässä kun noita lueskelimme. Eikä se helppous tuossa bingossa sitten lopulta haitannut yhtään. Pääasia oli, että vieraat tykkäsivät ja bingoa oli hauska täytellä.

   Juu, oli mulla sellainen kikka, että pistin S:n leikkaamaan ;) Tulostin paikkakortit niin, että ympyrän ääriviivat tulostuivat aivan haalealla harmaalla ja S sitten leikkeli nuo ympyrät. Eivät ne täydellisiä ole (sori vaan, kulta!) mutta ihan riittävän hyviä kuitenkin. Onhan noita kaikenlaisia leikkureita esim. Fiskarssin askarteluvalikoimissa, mutta en viitsinyt vain näitä varten sellaista lähteä ostamaan.

   Poista
  3. Hahaa taidan kyllä hyödyntää samaa kikkaa. Kaikkien kannalta parempi ku mä en leikkaa paperista yhtään mitään! Onneksi ei sentään ihan paikkakorttien verran ole ympyröitä mielessä, voi muuten olla että vaihtuisi idea hyvin äkkiä suorakulmaisiksi miehen kuullessa.. :D

   Poista
 2. ah, näitä teidän kuvia! ihan näköistä tuolla juhlapaikalla!

  Ja mahtavaa, että bingo oli otettu niin innolla vastaan. Meillä on vieraskirjan sijaan vähän tuon kaltainen kuin tuo madlibs.
  Ja itse kans nauroin ääneen noiden korttien neuvoille avioliittoon! AIVAN PARHAITA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Harmi vaan että mulla on kuvia tosi vähän, joten tässäkin oli jo vähän kierrätetty tuota kuvamateriaalia :)

   Me ei jätetty ainoaksi vieraskirjaksi tuota madlibsia, kun arvattiin että ihan kaikki ei sitä kuitenkaan jaksa täytellä, Ihan huikeita neuvoja kyllä :)

   Poista
 3. Hah, aikamoisia vinkkejä! :D Meille ei tullut ihan noin lennokkaita. Vieraskirjakortit ovat joka tapauksessa tosi ihana muisto häistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli tosiaan varsin lennokkaita, mutta osa ihan paikkansa pitäviäkin vaikka huumorin kautta olikin menty. Oli siellä joukossa myös perinteisiä muistakaa halia ja pusia ja rakastaa tyyppisiä korttejakin.

   Poista
 4. Vaikka postauksessa onkin kyse bingosta, jäin taas kerran haavi auki tuijottamaan tuota teidän häiden yleisilmettä. Koristelut, värimaailma... Niin kaunista! :) Ja hei, luulis noilla avioliittoneuvoilla pärjäävän aika pitkälle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Harmi tosiaan että mulla on (ainakin toistaiseksi) näitä kuvia aika vähän kun en ehtinyt ennen juhlaa ihan joka yksityiskohtaa kuvailla.

   Ja kyllä tosiaan neuvoista ollaan otettu vaarin. Nyt on hyvä vaikka pyytää toista hieromaan hartioita tms. "kun kerran niin käskettiin..." :)

   Poista
 5. Hahahahha:) olipa osuvia onnetoivotuksia, mä en varmaan voisi teiän bingoo pelata kun se lappu on niiiiin magee että haluisin vaan säilyttää ja ihailla sitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuvia tosiaan :) Ihan rehellisesti kylläkin olen nähnyt paljon hienompia ja viimeistellympiäkin bingolappuja, mutta asiansa nuo ajoivat oikein hyvin ja olihan ne paikkakorttien kera ihan kivan näköisiä pöydissä.

   Poista
 6. Repeilin kyllä noille madlips-pätkille. Aivan hulvatonta! :D

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanalta näyttää! Meillekin on nyt hääbingo tulossa, joten hyvä tietää että vieraat ovat siitä olleet innoissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se hääbingo vaan on ihan syystäkin suosittu. Suosittelen siis! :)

   Poista
 8. Meillä oikeastaan samat setit bingon kanssa: yhteisvoimin toteutettuna helppo bingo, mutta innostuneet vieraat ja mahdollisimman täyteen ruksitut ruudukot. Muutama kävi vielä palkintojen jo loputtua näyttämässä, että kyllä täälläkin on nyt bingo! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kiva kun vieraat täyttelee bingoa ihan omasta ilosta, eikä pelkästään voittokuohuvien kiilto silmissä :D

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.