tiistai 8. heinäkuuta 2014

Häitä edeltävä ilta: juhlapaikkaa koristelemassa

Huh mikä helle siellä on ulkona! Tiedän, ei saisi valittaa, mutta eipähän ollut mitenkään pehmeä lasku tänään arkeen, kun pajalla lämpömittari näytti +35 astetta ja sähköpostilaatikko sekä odottavien tehtävien laatikot olivat mystisesti lähes räjähtämispisteessa aamulla töihin päästessäni. Aina silloin tällöin ehdin kuitenkin vilkaista facebookkia, johon tipahteli päivän mittaan erään ihanan vieraamme lisäilemänä huikeita kuvia juhlapäivästä.

Mutta jatketaanpas siitä viime perjantaista, kun olimme saaneet ne kaksi kuormaa kotoa pakattua autoihin ja suuntasimme vanhempieni luokse jossa äiti ja isä olivat pakkaamassa sitä kolmatta autoa. Viime hetken lisäyksiä vielä (ottimia, kermakko ja sokerikko jne...) muistettiin äitin kaapeista kaivaa ja vihdoin päästiin matkaan ensin noutamaan avaimia ja sieltä läheiselle juhlapaikalle.

Ja hypätääs vielä kuvien muodossa ajassa pidemmälle taaksepäin, tarkemmin sanoen huhtikuun loppuun, kun kävimme viimeksi juhlapaikkaa katsomassa. Tältä siellä siis suurin piirtein näytti ennen kuin saimme purettua kaikki koristelaatikot paikoilleen.

Juhlapaikkamme oli Eurajoen Metsästysseuran Onsanpirtti

Eli hirsiseinää, puuta, männyn sävyä ja täytettyjä elukoita ja pisteenä iin päällä nuo ah, niin ihanat viirit! Ihan ensimmäiseksi paikka siis ei oikeen nostata hääfiiliksiä.

Ihan ensimmäinen päätös juhlapaikan somistuksen suhteen oli, että nuo eläimet ja viirit pyritään jollain tapaa peittämään kattoon asennettavilla kankailla ja harsoilla. Ostimme ison kasan hallaharsoa ja S käyttikin perjantai-iltana suurimman osan ajasta tikkailla keikkuen harsoja kattoon ja seiniin kiinnitellen. Vaikka olimme pakanneet mukaan ns. tarvekassin ja sinne mielestämme kaikkea tarpeellista (mm. kolmea erilaista teippiä, naruja, siimaa, nastoja jne...) niin sakset olimme unohtaneet matkasta kokonaan! Niitä jonkin aikaa etsittiin ja soiteltiin paikalle suuntaaville kavereille ja yksi sitten lopulta sakset toikin vain huomataksemme, että olivat niin tylsät että niillä ei pystynyt leikkaamaan edes tuota harsoa. Lopulta S joutui leikkaamaan harson kaitaleiksi puukolla, mikä ei ollut kyllä hyvä ratkaisu. Muistakaa siis muut pakata sakset mukaan, säästytte monelta harmilta! :)

Minun ja S:n lisäksi paikalla olivat meitä auttamassa ainakin osan aikaa vanhempani, S:n veli ja serkku, sekä yhteinen ystävämme reippaan seiskavuotiaansa kanssa. Viidessä tunnissa saatiin paikka kutakuinkin juhlakuosiin, vaikka jossain vaiheessa tuntuikin, että aina laatikoista tulee vaan lisää ja lisää koristeita ja homma ei lopu ikinä. Vaikka olinkin pakannut tavaroita laatikoihin ja kasseihin jotakuinkin järjestelmällisesti, niin jossakin vaiheessa paikan päällä tavarat ehtivät mennä täysin sekaisin ja emme oikeen itsekään enää muistaneet mitä kaikkea siellä onkaan. Jotakin jätettiin kuitenkin laittamattakin, mm. karkkibuffetin lippuviirinauha ei vaan mahtunut sujuvasti minnekään.

Ja miltä juhlapaikka näytti sitten urakan jälkeen? Ihan kaikkea en halua vielä(kään) täällä paljastaa, mutta ehkäpä näistä jo jotakin käsitystä saa.Koristelun onnistumiset ja epäonnistumiset:
+ Pöytäsomisteet näyttivät kivalta ja niitä oli hyvinkin riittävästi (lue: liikaa, kaikkia ei käytetty)
+ Tuolihuput raikastivat tilaa (saivat todella paljon ihailua myös juhlassa)
+ Karkkibuffet
+ Pompomrykelmät katossa ja doilyköynnökset
+ Saimme suurimman osan täytetyistä eläimistä ja viireistä piiloon kuten oli tarkoituskin

- Harson asettelu. Saksien puute ja se että harsoa olisi saanut olla loppupeleissä enemmän, jotta sen olisi saanut kauniisti laskoksille.
- Tarkoitus oli poistaa myös nuo sysirumat verhot, mutta ne oli niitattu(!) kiinni ikkunalautoihin.
- Valaistus. Olimme keränneet jouluvaloja, mutta lopulta olimme vain liian väsyneitä virittääksemme niitä enää kattoon. Lisäksi tilaamani pikkulamput riisipaperipallojen sisälle eivät toimineetkaan toivotulla tavalla.
- Joitakin yksityiskohtia olisi voinut miettiä enemmän, kuten tanssilattian vieressä oleva pöytä (vahvistimelle ja tietokoneelle), joka oli lopulta täynnä erinäistä tavaraa ja näytti rumalta kuvissa. Huomasin kuitenkin tämän itsekin vasta kuvista, joten en usko että kenenkään juhlamieltä pilasi millään tavoin.

Nuo plussat kyllä voittavat nuo pienet miinukset. Kaiken kaikkiaan olin erittäin tyytyväinen koristeluihin ja ne saivat myös kovasti kehuja.

Olin etukäteen kuvitellut, että meillä menisi tuossa hommassa ihan yöhön saakka, mutta pääsimme lähtemään kotiin jo iltayhdeksän maissa. Äitiä odotti perunateatteri ja me suunnattiin S:n kanssa hakemaan pizzaa ja kotiin suihkuun sekä siistiytymään. Muutamia tulostuksia vielä tein ennen  nukkumaan menoa, mutta muuten ilta oli pulkassa jo ihan ihmisten aikaan ja unikin tuli silmään melko nopeasti rankan päivän jälkeen.

24 kommenttia:

 1. Siis aivan käsittämättömän upea somistus juhlianne varten jo nyt näkyvissä, nuo värit yhdistettynä kesään ja helteeseen. Ihanan rohkeaa, ulkomailla näkee tällaisia mutta en ole suomessa näin upeeseen värikirjoon törmännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että meidän värimaailma ei ole kovin trendikäs juuri tällä hetkellä, joten siksikään ei ehkä tällaista juuri nyt näy. Oli kuitenkin kovin meidän näköinen :)

   Poista
 2. Ihan mielettömät koristelut! Wau! Kaikki näyttää niin upealta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mut en kyllä malta odottaa että pääsen näkemään teidän koristelut!! Olin kyllä itsekin näihin oikein tyytyväinen :)

   Poista
 3. Ihanan näköistä! Olette nähneet kunnolla vaivaa, ja kyllä näyttää kannattaneen! :) Ei nuo verhot onneksi ole mitenkään räikeät tai muutenkaan kovin pahan näköiset, mutta en silti tajua, että miksi ihmeessä ne niitattu kiinni ikkunoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sanoisin, että tosiaan kaikki vaiva kannatti, varsinkin kun valmistelu ja koristeiden tekminen oli kivaakin! Luulen, että verhot oli niitattu juurikin sen takia, että niitä ei saa otettua pois. Kuulin myöhemmin, että joitakin paikan vuokraajia on kielletty myös siirtämästä pöytiä! (Onneksi meille ei tuollaista oltu sanottu, joten surutta kannettiin ylimääräiset pöydät pois salista.)

   Poista
 4. Hyvin olette kyllä onnistuneet peittämään ja luomaan erilaista tunnelmaa. Oikein kauniin näköistä :). Harmi kun meillä ei pysty juurikaan 90-lukulaisia seiniä peittämään. Ehkä saamme huomion kiinnittymään muuhun... Hope so!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin se onnistui, vaikka muutamia kurkkivia pöllöjä (pompomkuva) näkyviin jäikin :) Jos olisi budjetti riittänyt niin oltaisiin vuokrattu valot, sillä niillä olisi hienosti saatu korostettua ja häivytettyä haluamiaan paikkoja. Mutta loippujen lopuksi tuollaiset asiat häiritsee vaan itseään, kukaan vieraista tuskin huomaakaan.

   Poista
 5. Tosi upealta näyttää! Mutta eipä teidän häiltä muuta voinut odottaakaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. Oli kyllä hienoa, kun pääsi vihdoin toteuttamaan visiotaan ja näkemään miten se oikeasti sitten toteutui.

   Poista
 6. Voi kuinka kauniilta teidän juhlatila onkaan näyttänyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykättiin itsekin ja vierailtakin tuli kehuja. Kyllä se ainakin parani tuosta alkutilanteesta, vai mitä? :)

   Poista
 7. Voi kuinka kauniilta teidän juhlatila onkaan näyttänyt! :)

  VastaaPoista
 8. Voi apua miten ihanan näköistä! Ihanin somistus ikinä! <3 Ja noi tuolien takana olevat koristeet ihan tajuttoman upeet. Sun kuvat onkin tästä lähtien mun inspiraation lähteinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpöhöpö :D Mutta ihanaa kun tykkäät!

   Poista
 9. Sanalla sanoen: WAU! Mielettömän hienolta näyttää! Ja kaikesta näkee, että vaivaa on nähty ja luovuutta :) Sen verran kysäisisin vinkkiä, kun en pikaisella etsinnällä löytänyt postausta aiheesta: mistä nuo tuolihuput on hankittu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos. Tuolihuput ostin blogikirppikseltä ja nämä ovat tällä hetkellä pesussa ja tulossa jossain vaiheessa myyntiin. Jos olisit mahdollisesti kiinnostunut ostamaan ne pois, niin laita vaikka sähköpostia: pitsiminttu@gmail.com

   Poista
 10. No niin. Miten tässä nyt kehtaa enää mennä naimisiin, kun teillä on noin mielettömän upeat koristelut? :)
  Meille tulee varmaan pari hikistä maitotonkkaa johonkin. Äh. No, en masentunut, tämähän tarkoittaa vain sitä, että töitä kun tekee, niin saa upean lopputuloksenkin!
  Olette kyllä miettineet kaiken viimeisen päälle ja nähneet valtavan vaivan. Odotan innolla uusia kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii. Onneksi koristelut eivät ole pakollisia naimisiin mennessä :D Ja tiedätkö, minä olisin haaveillut niistä maitotonkista! Nyt meillä oli koivut ulkona isoissa lasipurkeissa vaan.

   Poista
 11. Aivan ihanan näköistä! Ei nuo verhot onneksi kovin pahannäköiset olleet.

  VastaaPoista
 12. Nättiä! Häät tulossa lokakuussa ja suunnitelmissa myös pom pomit ja teemana pitsi. Hauska oli törmätä samanhenkiseen blogiin ja täältä on löytynyt monta vinkkiä. Mikä noissa paperipallojen sisään tilatuissa lampuissa tökki, niitä olen miettinyt myös meille kun sopisivat lokakuiseen iltaan? Onnea vielä!

  VastaaPoista
 13. Voi miten kauniit koristelut! Oikein harmittaa, että meidän oma juhlatila on niin iso, ettei sinne saa vastaavia kankaita kattoon :)

  Blogisi vaikuttaa ihanalta! Aloitin vasta omien häiden suunnittelun, pitää kahlata tämä kokonaan läpi :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.