maanantai 7. heinäkuuta 2014

Hääviikko

Kiitos kaikista edelliseen viestiini sadelleista kommenteista :) Anoppi on otettu kakkukehuista ja me tietenkin kaikista kehuista ja onnitteluista ♥

Koska valokuvia hääjuhlista ei ole juurikaan meille asti vielä saapunut, niin aloittelen hääpäivän purkamisen edellisen viikon tapahtumista. Haluan kirjata näitä itsellenikin muistiin, vaikka kovin montaa lukijaa ei varmaan kiinnostakaan meidän kauppareissut, siivoilut tai tanssiharjoitukset.

Maanantai  30.6
Meillä oli vapaapäivä, joten meillä oli koko päivä aikaa tehdä häävalmisteluja. S pesi karkkipurkit sekä vesipullot, minä silittelin häämekkoni ja sovittaakin sitä sitten piti vielä kerran ennen juhlaa. Käytiin myös kaupassa tekemässä vielä joitakin hankintoja häitä varten. Harjoiteltiin häätanssiakin, mutta loppuilta meni sitten oikeastaan vaan rentoutuessa ja telkkua tuijotellessa. Ei siis mitään tietoa häästressista edelleenkään :)


Tiistai 1.7
Töissä oli kiireinen päivä, mikä oli oikeastaan tosi hyvä juttu, sillä muuten olisi saattanut lipsua ajatukset koko ajan pelkästään hääjuttuihin. Tovi meni ylitöiksi, mutta onneksi illaksi ei ollut mitään kiireellisiä häävalmisteluja tehtävänä.

Keskiviikko 2.7
Tänään olikin sitten todella vaikea orientoitua enää työntekoon. Pakolliset ja kiireelliset työjutut hoidin tietenkin pois, mutta muuten meni kyllä aika tavalla hääfiilistelyissä. Töistä otettiin jotain juttuja, kuten kehyksiä ja kukkaruukkuja lainaksi häitä varten. Illalla siivottiin koti sillä ajatuksella, että on sitten juhlista kiva tulla kotiin, kun on siistiä ja puhdasta. Ihan ei tuo toteutunut, sillä parina seuraavana päivänä saatiin melkoiset sotkut aikaiseksi, mutta tietenkin esimerkiksi siistissä keittiössä hääruokien valmistelu perjantai onnistui paljon sujuvammin. Ei siis turha homma kuitenkaan.

Torstai 3.7
Tänään ei enää menty töihin, vaan aloitettiin meidän pieni häälomanen. Aamu aloitettiin tutulla kampaajalla, joka laittoi meille molemmille värit ja S:n hiukset myös leikattiin.

Kampaajalta suuntasimme palaveriin valokuvaajan kanssa. En ollut ennen tavannut kuvaajaa, mutta vaikutti ihan älyttömän mukavalta ja lähdettiin tosi hyvillä fiiliksillä hänen studioltaan. Minna näytti paljon esimerkkikuvia, joista saimme näyttää suosikkejamme (tai olisimme saaneet, mutta kun me tykättiin kaikista) ja juteltiin myös siitä minkä tyylisiä kuvia toivomme. Hän halusi myös tietää etukäteen vähän meidän vaatetuksesta ja mahdollisesta rekvisiitasta, sekä antoi vinkkejä miten kuvaukseen kannattaa valmistautua.

Kuvaajalta suuntasimme vanhempieni luokse tekemään S:n vyöhön lisää reikiä ja syömään (huomatkaa asiayhteys ;) ja siitä ruokakauppaan hakemaan ruoka-aineksia huomisia kokkailuja varten. Onneksi meillä on kerrostalossamme erilliset kylmätilat, sillä jääkaappitila olisi loppunut jo alkumetreillä.

Kotiin päästyämme onneksi aloin käydä tehtävälistaamme läpi, sillä olimme vähällä unohtaa hakea S:n liivi vuokraamosta! Ei kun takaisin autoon ja nokka kohti Friiaria. Liiviä oli pienennetty S:ia varten ja sitä piti sovittaa jo torstaina, jotta mahdolliset korjaukset ehdittäisiin vielä tehdä. Liivi oli kuitenkin oikein hyvä ja saimme sen matkaan.

Illalla tulostelin vielä ohjeita mm. vieraskirjaa varten, tein pari paperikukkaa (hullu, mikä hullu!) ja lakkasin varpaankynnet.

Tarvehuoneen tilanne 3.7. On siellä lattiakin jossain :)
Perjantai 4.7
Aamulla suuntasin pikaisen aamupalan jälkeen vielä kauppaan hakemaan mansikoita sekä salaatteja ja muita tuoretuotteita. S jäi kotiin pesemään neljää kiloa perunoita perunasalaattia varten. Klo 9-14 taukoamatonta kokkailua ja saimmekin tehtyä kaiken mitä aiottiinkin ja viime hetkellä tajusin vielä tehdä raakakakun viljatonta ruokavaliota noudattavalle vieraallemme.

Sitten tulivatkin ensin S:n serkku ja seuraavaksi veli ja saimme aloittaa autojen pakkauksen. Loppujen lopuksi häätavarat vaativat kolme pakettiautokuormaa ennenkuin kaikki oli siirretty juhlapaikalle. Suurimman tilan veivät paikalle rahtaamamme juomakaappi, sekä tietysti astiat ja ruuat sekä juomat.

Juhlatilan koristelustahan te tietty ootte kovinkin kiinnostuneita, mutta koska tää kirjoitus uhkaa jo venyä nälkävuottakin pidemmäksi, niin jatketaan siitä sitten seuraavassa :)

6 kommenttia:

 1. Apua! Kolme pakettiautokuormaa!?! Meillä ei oo ees autoa, miten selvitään kaikesta tavaramäärästä ite :D
  Musta on kiva just lukea näistä normi jutuista. Osaa ite arvella miten kauan menee mihinkin ja tuleeko yllättäviä juttuja.

  VastaaPoista
 2. Jepa :D Mutta oikeesti: suurin osa oli juomia, ruokia, astioita, ja se pirun jääkaappi :) Tänään haettiin koristeista osa pois äitin ja iskän nurkista ja saatiin niistä yli puolet mahtumaan meidän kaksioviseen pikkuautoon, joten koristeita ei tuosta tavaramäärästä ollut kuin pieni osa. Ei siis huolta, kyllä te selviätte :)

  VastaaPoista
 3. Toi kolme pakettiautokuormaa kuulostaa aika tutulta! Meillä on roudattu pitkin kevättä ja kesää pikkuhiljaa hääkamaa juhlapaikalle J:n parilla pakulla: kyllä niitä reissuja on tullut tehtyä monia! :D Ja muutenkin, olipas todella mukavaa lukea ihan "arkinen" kuvaus hääviikon kuvioista, siitä että on sitä muutakin elämää kuin vain häät vaikka The Day lähestyisikin vääjäämättä. :) Nyt sitten odotellaan kuvia kieli pitkällä!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mekin oltiin viety jo aiemmin joitakin tavaroita vanhempieni nurkkiin, sillä ne kaksi pakukuormaa jotka täältä läksivät olivat jo melkoisen täynnä, kun esimerkiksi astilaatikoita ei voinut kasata päällekkäin. Ihan tavallista arkea tässä "joudutaan" elämään ihan häiden molemmin puolin, mutta kyllä ne juhlat vieläkin ajatuksissa on joka toinen hetki ainakin.

   Poista
 4. Ihanaa lukea teidän hääviikosta! Paljon onnea vielä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikak eipä tässä tainnut mitään erikoista tarinointia olla. Kiitos :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.