maanantai 2. kesäkuuta 2014

Parisuhteen rekisteröinti

Viimeisten päivien aikana olen monta kertaa meinannut istahtaa tai seisahtaa koneen äärelle kirjoittelemaan blogia, mutta aina on työt, harrastukset tai elämä muuten vaan keskeyttäneet nämä aikeet. (Nytkin tuota ensimmäistä virkettä kirjoittaessani tuli keittiöstä huuto, että pitäisi mennä syömään...)

Meillä on virallinen rekkautumispäivä jo ihan nurkan takana, tämän viikon perjantaina ja aivan viime metreillä päätimmekin hiukan muuttaa suunnitelmiamme tuon päivän suhteen. Alun perinhän ajattelimme mennä maistraattiin ihan vaan kahdestaan ja korkeintaan käydä jossakin syömässä sen jälkeen. Ei päivästä näilläkään näkymin ole mitään suurta spektaakkelia tulossa, mutta päätimmekin pyytää molempien äitejä mukaamme päivää juhlistamaan.

Tässä hieman päivän suunnitelmistamme inspiraatiokuvien kera.

Jos itse hääjuhlapäivän aamusta onkin tulossa kiireinen, niin perjantaina voimme aloitella aamua ihan rauhassa hyvän aamupalan merkeissä. Kotoa suuntaamme kampaajalle. S:n hiukset leikataan ja laitetaan ja mulle tehdään jokin simppeli kampaus. Kampaaja on hyvä ystäväni ja laittanut minulle varmaan kymmeniä kampauksia, niin tietää kyllä mitä tahdon ja mikä mulle sopii. En siis ajatellut kampauksen suunnitteluun kovasti energiaa käyttää vaan katsotaan sitten minkälainen siitä muotoutuu.


Tämän jälkeen suuntaamme autopesun kautta kotiin ja koristelemme auton valmiiksi. Olen tehnyt takaikkunaan pienen lippunauhabannerin ja kolistintölkit. S ei oikein ole vakuuttunut noista kolistimista, joten saa nyt kattoa, saanko puhuttua hänet ympäri vai unohdetaanko ne :D Hääjuhlapäiväksi meille ei tule mitään autoa, mutta on hauska koristella vähäsen meidän omaa rakasta mobiiliamme maistraattipäivänä. (Automme on kyllä ihan tavanomainen pieni kulkupeli ja huomattavasti vähemmän sympaattinen kuin tuo kuvan kupla...)

Kuva
Kotona ehdimme sitten (toivon mukaan) pukeutua kiireettä (ja samalla jännittää niin perhanasti...). Kävimme tänään hankkimassa viimeiset asusteet valmiiksi, joten maistraattilookkimme alkaa olla valmis. Bongasin, että Sapen sulho oli tehnyt hienon solmun ja tietenkin näytin ohjetta heti myös S.lle. Ja kyllä, solmua on jo harjoiteltu ;)

Maistraatissa ei ole varsinaisesti mitään kaavaa, mutta meidän allekirjoitustemme rustaamista paikalle saapuvat sitten todistamaan meidän äidit. Vaikka tilaisuus on koruton, niin meille kuitenkin hyvin tärkeä ja varmasti tunteellinen. Emme vaihda sormuksia vielä maistraatissa, vaan haluan ottaa sormukseni käyttöön vasta hääjuhlapäivänä.

Maistraatin jälkeen käymme syömässä hyvin ja sitten suuntaamme kakkukahville vielä meille kotiin. Toivon myös että ehdimme käydä ottamassa muutamia valokuvia joko ennen rekkaustilaisuutta tai sen jälkeen. Ravintolan "pihalla" on myös tilaisuus ottaa muutamia valokuvia näyttävällä maisemalla.

Kuva

Ilta tulee varmasti vaan fiilisteltyä uutta olotilaa ja nyhjättyä kainalossa <3 En vaan malttaisi odottaa...


13 kommenttia:

 1. Paljon onnea jo etukäteen! :) Harmillista, että rekisteröinti on niinkin "koruton" tapahtuma. Eikö siinä oikeasti ole muuta kuin allekirjoitukset. No allekirjoittaminenkin voi oikeasti olla tunteellinen juttu, kun on tarpeeksi isosta asiasta kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos :)
   Periaatteessa siinä ei ole muuta kuin allekirjoitukset. Otin kuitenkin yhteyttä maistraattiin ja meille luvattiin pieni kaava "tahdotko" kysymyksineen :) Kaikissa maistraateissa ei tätä mahdollisuutta ole, joten meille kävi tuuri. Vaikka siinä ei olekaan kuin ihan muutama sana, niin silti tuntuu kivalta, että tilaisuus huomioidaan edes jotenkin muuten kuin pelkästään allekirjoittamalla paperi.

   Poista
 2. Hahaa kun olen viisaalla päällä, lueskelin tuota tekstiä meiningillä "hei hauskaa joku muukin käyttää nettinimeä Sape!", kunnes tuo erikoinen solmu rupesi soittamaan vähän kelloja ja rupesin linkkiä katsomaan. :D Solmusta on tulossa ihan lähikuvaa (ja juttuakin?) kunhan saamme potrettikuvaajaltamme ihan liian pitkän ajan päästä valokuvamme, mutta hyvin olit näköjään jo tuosta pimeästä vessakuvasta onnistunut zoomailemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulle on käynyt muutaman kerran lähes samoin kun olen lukenut muiden blogeja. Bongasin tuon solmun, koska olin siihen joskus ennenkin törmännyt ja löysinkin jostain arkistoistani vielä linkin ohjevideoon. Tai ainakin olettaisin että kyseessä on sama solmu :)

   Toivottavasti saatte kuvanne pian, että päästään mekin niitä ihailemaan <3

   Poista
 3. Ooh! Tämä kuulostaa hyvältä, äidit ovat varmasti mielissään!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen myös, että tykkäävät kun pääsevät paikalle tapahtumaa todistamaan <3

   Poista
 4. Päivä kuulostaa ihanan intiimiltä ja rauhalliselta, bilettämään ehtii sitten juhlapäivänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tämä päivä jaetaan vain kaikkein läheisimpien kesken (ja varmaan muutaman sadan blogilukijan...) :D

   Poista
 5. Kuulostaapa kivalta teidän suunnitelmane. Päivästä tulee varmasti mahtava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuollainen hetki tosiaan mitään ihmeellistä tarvitse kun on jo niin tärkeä itsessään <3

   Poista
 6. Voi että, kuulostaa niin ihanalle suunnitelmalle! Hyvä, että teette päivästä erikoisen! :) Onnea jo etukäteen täältäkin <3

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.