perjantai 27. kesäkuuta 2014

Hääturhakkeita ja turhamaisuutta

Eilinen ilta kului melko pitkälle yöhön kun väsäsimme viimeisiä (toivottavasti!) askarteluja vielä häihin. Ihan viime metreillä on tullut vielä uusia ideoita ja joitakin vanhoja juttuja on tehty myös uusiksi. Siinä koristetavarakasaa katsellessani mieleen kyllä väkisinkin nousi ajatus, että helpommallakin olisi voinut päästä ja mikä näistä asioista nyt sitten oikeasti on tarpeellista ja järkevää. Koristeiden lisäksi meidän tarvehuonetta täyttävät tällä hetkellä myös astiat, osa ruuista, pöytäliinat, tuolihuput yms. joten viikon päästä on varmasti olo kuin muuttoautoa pakkaisi. Onneksi on ylimääräinen huone johon tuon kaiken rojun on voinut survoa, en taitaisi jaksaa katsoa niitä olohuoneen nurkassa!

Viime aikojen askarteluja.
Jos ihan syvällisesti lähtisi pohtimaan asiaa, niin voisihan sitä mieltää turhakkeeksi koko hääjuhlan jos tarkoitus on vain sitoutua puolisoonsa. Mutta jos asiaa haluaa juhlistaa tärkeiden ihmisten kanssa ja juhlista vieläpä haluaa ikimuistoiset, niin yhtä jos toista turhaketta sitä tulee väkisinkin hankittua ja tehtyä.

Kun tänään vielä siellä niin monesti mainitussa FB-ryhmässäkin listattiin leikkimielisesti niitä omien häiden turhimpia (mutta samalla ah, niin ihania) juttuja, niin päätinpäs minäkin tehdä oman listan:

Karkkibuffet kaikkine koristehärpäkkeineen
Vieraat varmasti pärjäisivät vähemmälläkin määrällä makeaa tai karkit voisi laittaa esille kahvipöytään tavallisiin kulhoihin. Tykätään (tai ainakin minä) kuitenkin karkista ihan älyttömästi ja jostain syystä olen niin ihastunut koko karkkibaariajatukseen, että tälle turhakkeelle ehdottomasti näytettiin vihreää valoa.

Koristeiden askartelu ja koko somistusarsenaali
Yksinkertaisimmillaan koristelussa olisi varmasti päästy asettelemalla pöytiin muutamia luonnonkukkia maljakoihin. Tai varmasti puoletkin tuosta meidän somistemäärästä olisi jo riittävästi. Mutta ei, pakko on saada kattoon vaikka mitä killuttimia, pöydälle iso kasa paperikukkia joita sitten näperrettiin sormet lähes verillä, tuolihuput ja pöytäliinat, diskopallot ja paperiviiriköynnökset, tuolikoristeet ja paikkakortit... Lista on loputon. Mutta kuten tässä on useampaan kertaan tullut jo todettua, niin se kaikenlainen näpertäminen on niin meidän juttu, että ei vaan oltais osattu olla tekemättä mitään.

Hääbingo ja madlibs
Eipä taida hääbingossa enää olla mitään omaperäistä ja varmasti vieraiden joukossa on heitäkin, jotka eivät jaksa alkaa kortteja täyttelemään, mutta toivon, että näistä olisi ainakin osalle iloa ja hauskuutta. Juuri muuta varsinaista ohjelmaa syömisen, juomisen ja seurustelun lisäksi kun ei ole tulossa, niin ehkä hääbingon ja madlibs-korttien täyttely estää vieraita tylsistymästä hiljaisempina hetkinä.

Photobooth
Rekvisiitan kanssa pelleily taitaa olla myös jo melko nähty juttu ja monen mielestä täysi turhake, mutta toivon, että saamme muistoksi hassunhauskoja kuvia jokaisesta vieraasta. Eikä niitä propseja kenenkään vieraan naaman eteen pakottamalla viedä, saa sen kuvan otattaa ihan omana itsenäänkin :) Aiomme laittaa kiitoskorttien mukana vieraille parhaat palat photoboothista, joten myös heille jää siitä kiva muisto.

Konfetti
Juu on tulossa. Just tänään hain. Tarviiko tätä perustella sen enempää, kun en keksi mitään :D  Turhake mikä turhake, mut pakko saada...

Tienvarsikyltti
Se yksi ja ainoa juhlapaikan tienhaaraan. Tätä perustelen sillä, että olen itsekin meinannut muutaman kerran ajaa tien ohi, vaikka tiedän minne olen menossa, sillä tuo tienhaara ja juhlapaikan oma kyltti saattavat olla vähän huomaamattomia. Ympäri kaupunkia ripotellut opastekyltit ovat kuitenkin nykyaikana todennäköisesti sen verran turhia, että ei jaksettu sellaisiin alkaa panostaa kaikkine lupakäytäntöineen.

Hääparin omat lasit
Näistäkin on ollut puhetta jo aiemmin. Täysi turhake, jolle ei ole välttämätöntä käyttöä häiden jälkeen ja joita ei nimikoituna voi edes laittaa kiertoon. Mutta tuota, pistetään vaikka kaiverrusharjoituksen piikkiin ;)


Mutta koska johonkin se raja on vaan vedettävä, niin joistakin ihanista pikku turhakkeista kuitenkin luovuimme.Tätä listaa katsoessani voin ainakin uskotella itselleni, että joku järki on sentään hommassa ollut mukana...

Sukkanauha
Ei ole tulossa sukkanauhan heittoa, niin päätin jättää pois. Jos totta puhutaan, niin olin jo kangaskaupassa aikeissa ostaa pitsit sun muut härpäkkeet tätä varten, mutta en osannut päättää niistä ihanista pitsivaihetoehdoista sitä oikeaa, joten se sitten vähän niinkuin jäi... Ihania ja hurjan kauniitahan nuo kyllä ovat.

Ilmapallojen vapautus, riisin heitto ja huiskutusviirit
Okei, tässä kohtaa mun sydämeni vuotaa pikkuisen verta jos nyt oikein dramaattisiksi heittäydytään. Olin niin siitä ilmapallojen vapautuksesta haaveillut. Heliumpullon lähes 190 euron hinta ja epävarmuus säästä kuitenkin sai meidät järkiimme. Mieluummin käytetään tuo raha johonkin jota ei heitetä taivaalle... Riisin heitot, huiskutusviirit ja kunniakujat olisivat kyllä varmaan tulleet kyseeseen  jos olisi ollut vihkiminen tai seremonia juhlien yhteydessä.

Tienvarsikyltit
Joo, tää taisi olla jo kerran :) Mutta tulee siis vain se yksi opaste juhlapaikan tienhaaraan, eikä kymmeniä ympäri kylää. Osaksi omaa laiskuutta ja osaksi ihan sitä varten, että uskoisin, että nykyaikana vierailla on navit ja kartat ajan tasalla.

Vessakorit
Rehellisesti, en ole jaksanut ajatella enää näin pitkälle. Eikä juhlapaikan vessoissa sitä paitsi ole mitään tasoa tai hyllyä jolle korit olisi nätisti saanut. Ehkäpä sitä voisi jonnekin kuitenkin varata hieman niitä kaikkein tarpeellisimpia juttuja, kuten särkylääkkeitä, siteitä, laastaria jne. Jotta ei ainakaan kenenkään tarvitse lähteä juhlista tuollaisten takia.

Näiden listojen tekeminen ja asioiden nimeäminen turhuuksiksi ei ole sitten tarkoitus kenenkään mieltä pahoittaa. Toisen turhake on toiselle tärkeä juttu ja itsekin tiedän että meidän häissä on miljoonia (no vähintään) asioita joita monet pitäisivät täysin turhina. Mutta hei, juuri ne jutut tekevät näistä juhlista meidän näköiset.

12 kommenttia:

 1. Turhakkeita on monia, mutta ne on myös yksityiskohtia. Ite pidän monia meille tulevia juttuja turhakkeena, mutta ilman niitä ei olisi myöskään mitään mistä keskustella juhlassa tai mitä tehä. Jos photobooth ja karkkibuffa otetaan pois niin ei siellä oo mtn. Mutta turhakkeena suurin on vessakorit, ymmärrän niiden idean mutta silkkaa rahan menoa. Jonkun hiuslakan vielä tajuan, mutta meillä ne tulee raflan puolesta.

  Te ootte kyllä nähny niin paljon vaivaa ja tehnyt hulluna hommia häiden eteen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan blogger, kun kadottaa taas näitä kommentteja. Juuri kirjoitin pitkät lurinat vastaukseksi, joten yritetääs uudelleen vähän tiivistetysti...

   Nimenomaan, jos juhlista karsittais pois kaikki, mikä on jonkun mielestä turhaa, niin eihän jäljelle jäisi mitään. Ja ei se silloin ole turhaa tosiaan, jos siitä on itselle tai läheisille suurta iloa.

   Me ollaan kyllä joo panostettu häihin ajallisesti aika paljon, mutta se on ollut vaan kivaa yhdessä tekemistä. Joihinkin asioihin olisi tosin voinut panostaa enemmänkin ja joissakin olisi taas voinut päästä vähän vähemmälläkin. Mutta toivotaan, että viikon päästä aherrus palkitaan <3

   Poista
 2. "Turhakkeet" just tekevät jokaisista häistä ne oman näköiset!! Itsekin olen kyllä aika moneen turhakkeeseen sortunut.. :D

  Mielenkiinnosta kysyn vielä että oletteko ajatelleet vaihtaa yhteisen sukunimen vai pysyttekö tyttönimillä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja mikäs morsian se tosiaan olisikaan jonka repertuaarista ei muutamia hääturhakkeita ainakin löytyisi :D

   Molempien omat sukunimet aiotaan pitää :)

   Poista
 3. Teidän häistä tulee kyllä niin ihanat! :)

  Piti kysymäni, että mistä oot ostanut/vuokrannut tuolihuput? :) Onko ne sen malliset että sopii myös käsinojallisiin tuoleihin? Itsellä häät paikassa jossa on aivan kamalat käsinojalliset tuolit ja just katselin netistä millaset tuolihuput niihin sopis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tulee :)

   Ostin tuolihuput toiselta hääbloggarilta. Ne ovat sellaiset joustavaa kangasta olevat yleismallit, että käyvät tosi moneen tuoliin, mutat ei valitettavasti käsinojallisiin kuitenkaan :/ Luulisi, että noita (spandex?) tuolihuppuja olisi kuitenkin olemassa myös käsinojallisiin tuoleihin, vaikka varma en ole...

   Poista
 4. Kuten tuossa yllä moni jo sanoikin, niin totta se vaan on, että ne pienet yksityiskohdat tekevät bileistä oman näköiset. :) Vaikka kaikki vieraat eivät kiinnitä kaikkiin yksityiskohtiin huomiota, osa kiinnittää, osa huomaa jotain, joku jotain muuta. Joku spottaa kaikki ihanuudet. Niistä riittää jutunjuurta ja antaa mun mielestä vieraille kuvan, että hääpari arvostaa vieraitaan näkemällä vaivaa kokonaisuuden eteen. :)

  Mä niiiiin odotan teidän häitä, että pääsee kurkkimaan kuvia ja kuulemaan tunnelmia, niin paljon olette jaksaneet suunnitella, toteuttaa ja ideoida! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, luulen että vieraat kiinnittävät eri asioihin huomiota, miehet enemmän juomiin ja sellaiset kuin minä karkkibuffaan ja toivottavasti joku huomaa ne koristelutkin :D

   Mäkin odotan kovasti meidän häitä jo ja sitten heti niiden jälkeen pääseekin jo fiilistelemään teidän ja muiden heinäkuun blogimorsianten häitä :)

   Poista
 5. Varmasti ette kadu jälkeenpäin kaikkea sitä työmäärää ja huomion kiinnittämistä yksityiskohtiin :) Teidän häät tulee olemaan niin kauniit myös visuaalisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmastikaan kaduta, mutta ehkä myös vähemmällä olisi tullut ihan hyvä. En millään malttaisi odottaa perjantaita, että päästäisiin koritelemaan juhlapaikkaa :)

   Poista
 6. Kauniita juttuja olet taas tehnyt :)!

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.