torstai 8. toukokuuta 2014

Vieraskirjataulu

Ihastuin alunperin ideaan sormenjälkipuusta vieraskirjana. Suunnittelin piirtäväni itse jonkin oikein kiemuraisen ja rönsyilevän vanhan puun ja ostin jo värikkäitä leimasinmusteitakin sormenjälkien painattamista varten. Mitä enemmän ideaa pohdin, sitä kyllästyneempi siihen kuitenkin aloin olla. Alkoi tuntua että sormenjälkipuut ovat jo ihan nähty juttu... (Vaikka oikeasti eivät kyllä ole! En ole yksissäkään häissä ollut jossa olisi ko. vieraskirja ollut.) Mietin myös mihin kotiimme tuollaisen taulun sitten sijoittaisin. Kotimme sisustus on hyvin neutraalia ja vaaleaa väritykseltään (tai siihen ainakin pyritään), enkä siihen kuvaan oikein saanut sopimaan riemunkirjavaa sormenjälkipuuta. Kaipasin uutta, modernimpaa ja vähäeleisempää ideaa.

Kun sitten tämä idea ponnahti jostakin verkkokalvoilleni, tiesin heti että tässä se on! Tällaisen vieraskirjan haluan meillekin!!!

Hieman aikaa idea vaati hauduttelua, kunnes alkuviikosta päätin hakea paperit ja kartongit ja ainakin kokeilla toteutusta. Muutamia eri kokoisia sydämiä piti leikellä ennenkuin se oikea koko löytyi, mutta lopulta taulu oli kasassa yllättävänki nopeasti.Kukkaset ja lehdet on muotoiltu keskeltä taitetuista paperisydämistä. Vieraat voivat kirjoittaa nimensä ja terveisensä sydänten sisälle :)


Ylimmässä kuvassa lainasin verstaan yhdestä sormuskuvasta kehyksiä. En ole vielä varma tuleeko taulu juhlapaikalle vieraiden signeerattavaksi kokonaan ilman kehyksiä, vai laittaisinko sen Ikean Norrlida kehyksiin (ilman lasia tietenkin). Tuo Norrlida vaikuttaa sen verran matalammalta kuin Ribba, että terälehtiin kirjoitus onnistuisi ehkä kehysten ollessa paikoillaankin.

15 kommenttia:

 1. Siis apua, nyt se meillekin tuleva sormenjälkipuu rupes just tuntuu niiiiin vanhalta idealta :D Tää on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ei ainakaan tarkoitukseni ollut mitenkään dissata sitä sormenjälkipuuta! Se oli melkeinpä ensimmäinen idea ylipäätään asioista jotka ajattelin meidän häihimme haluavani, mutta kun sitä oli mielessään pyöritellyt jo niin pitkään, niin aloin kyllästymään koko ajatukseen.

   Tästäkin taulusta saisi ihan minkälaisen väritykseltään vaan, mutta tuo valkoisuus sopii meille kotiin. Mustavalkoinen/harmaavalkoinen sormenjälkipuu olisi ollut vaan tylsä...

   Poista
 2. Ihan mieletön idea! Itsekin hylkäsin sormenjäljet, sillä en halua että kukaan vieras vaan vahingossakaan sotkee vaatteitaan väriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta. Itse ajattelin laittaa kosteuspyyhkeitä ja käsipaperia sormenjälkipuun vierelle, jotta vieraat voivat putsata kätensä samantien. Tosin tässä on se riski, että joku käy hiukan sottaisilla sormillä lähmäämässä valkoisen paperin...

   Poista
 3. Meille tulee sormenjälkipuu, joka sopii kuin nenä päähän tähän värikkääseen kotiimme, mutta tuo on tosiaankin makea idea neutraaliin kotiin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikäs sormenjälkipuu tulee varmasti upeasti esille oikeanlaisessa ympäristössä! Se on ehkä vähän hassuakin, kuinka paljon meidän häiden ja kodin värimaailmat eroavat toisistaan...

   Poista
 4. Siis ei jestas miten ihana idea!! Nyt täytyy kyllä ehkä röyhkeästi kähveltää idea meillekin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siittä vaan, röyhkeästi kähvelsin sen itsekin :D

   Poista
 5. Onpa nätti taulu, tosi kiva idea! En muista törmänneeni tällaiseen toteutukseen aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kaunis oli lopputulos omastakin mielestä. Valkoista valkoiselle tekniikka antaa vähän anteeksi sitä, että kaikki kukat eivät ole ihan symmetrisiä. :)

   Poista
 6. Ihana idea! Kiitos ja niiaus saamastani postista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että posti on (vihdoin!) löytänyt perille. :)

   Poista
 7. Ihan huikea idea! Tästä tulee niin kaunis muisto. :) Olette te kaksi vain niin mahdottoman kekseliäitä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea on ihana, mutta ei omani, joten siitä krediitit muualle :) Luulen, että laitamme taulun mielellämme esille hääpäivän jälkeen.

   Poista
 8. Superhieno idea! Todella kaunis varmasti myöhemmin seinällä, ja osa vieraiden viesteistä sydämien sisältä varmaan vähän vilkkuukin, niin voi niitä silloin tällöin lueskella :)
  Itsekin pohdin vieraskirjaa pitkään, mutta koin meille helpoimmaksi yhdistää photoboothin ja vieraskirjan eli että vieraat rustaavat tervehdyksen omalle sivulleen kuvan ottamisen jälkeen ja teetämme kirjaan kuvat myöhemmin.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.