keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Pöytäliinat hankittuna ja silitysvinkkiä

Meidän piti aluksi (monien muiden tavoin) hankkia pöytäliinoiksi valkoiset lakanat Ikeasta. Koska Ikeaan on kuitenkin reippaan tunnin ajelumatka, niin päätimme katsella jos lähempää löytyisi jotain ja välttäisimme Ikean reissun. Ei sillä, kyllä mulle aina ostosmatka kelpaisi, mutta totta puhuen mahdolliset vapaat päivät käyvät aika vähiin ja ei ne edulliset lakanat bensakulut huomioiden sitten oikeasti enää niin edullisia olisikaan...

Ja Jyskissä tärppäsikin: peruslakanoita 4 € kappalehinnalla :) Nappasimme näitä mukaamme 12 valkoista ja 3 mintunväristä.

Kuva: Jysk
Sitten siihen silitykseen... Lakanoiden silittäminen vie aika reippaasti aikaa plus se on ärsyttävää puuhaa ja paikan päälle juhlatilaa koristellessa on varmasti muutakin tekemistä kuin se silittäminen. Me ratkaistiin homma sillä, että käytiin hakemassa huonekalukankaiden pohjana olevia pahvirullia, silitetään lakanat hyvissä ajoin etukäteen ja rullataan muutama aina päällekkäin noiden pahvitörppöjen päälle. Pysyvät kankaat kuosissaan ja rypyttöminä juhlapäivään saakka :) Me saatiin pahviputkiloita äidiltäni joka on verhoilija, mutta uskoisin, että noita saa aika monesta kangaskaupasta.

Silittäminen on kyllä maailmankaikkeuden toiseksi inhottavin kotityö (heti tiskaamisen jälkeen). Mulle jää poikkeuksetta kaappiin pölyttymään sellaiset vaatteet, jotka vaativat silittämistä ennen päälle pukemista. S kuitenkin tarjoutui vapaaehtoiseksi silittäjäksi <3 (Tässä voisi olla sitten vinkki numero kaksi: delegoi homma puolisolle ;) )

Meille tulee pöytiin valkoiset pöytäliinat, mutta noista mintun värisistä saisi vaikka seuraavanlaista tyyliä toteutettua:

Kuvat

14 kommenttia:

 1. Hei, oliko nuo jyskin lakanat ihan kunnon mintunvihreitä? Siis tuollaisia kun tuossa alimmassa kuvassa? Näyttävät jyskin omassa kuvassa kovin tummilta. Meilläkin teemana mintunvihreää, enkä vielä ole bongannut sopivan sävyistä edullista kangasta vielä. Meille siitä tosin tulisi kaitaliinat varmaankin, mutta äkkiäkös lakanoista sellaiset ompelee. Tai sitten vaihdetaan niin päin että valkosista tulee kaitaliinat (vähän helpompi löytääkin valmiina:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ne on aika hyvän väriset mintunvihreet. Tosin ei olla vielä avattu paketeistaan, joten en osaa sanoa, miltä väri näyttää kun kangas on yksinkertaisena. Tuossa Jyskin omassa kuvassa värit on kyllä tummemmat kuin oikeasti. Mä avaan yhden paketin vielä tänään ja katson sen värin tarkemmin.

   Poista
  2. Sanoisin, että väri on jotakin noiden kahden kuvan väliltä. Ei noin tummat ja tunkkaiset kuin Jyskin omassa kuvassa, mutta ei ihan noin vaalet kuin alemmisssa kuvissa :) Kannattaa käydä paikan päällä katsomassa, niin näkee värin parhaiten, näissä näytöissäkin kun on eroja...

   Poista
  3. Kiitos infosta! Täytyy käydä katsomassa. Ajattelin etten viitsi edes vaivautua jos ovat noin tummat kuin jyskin kuvassa, mutta ehkä nyt täytyy piipahtaa :)

   Poista
 2. Oot oikeassa siitä et silitys on tiskauksen jälkeen kamalinta hommaa! Hurja urakka kyllä, hatunnosto teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, yöks. Olen aina sanonut, että se päivä kun sain tiskikoneen, oli elämäni onnellisin :) Katotaan miten käy, meneekö hääpäivä edelle... kova kilpailija ainakin :D

   Poista
 3. Hyvä idea hoitaa pöytäliinojen silittäminen noin. Meille tuli pöytäliinat pitopalvelun kautta. Haettiin ne pari päivää ennen juhlia, jotta pöytiä saattoi alkaa laittaa kuntoon ennen pitopalvelun saapumista. Vasta juhlapaikalle saavuttuani (1,5h ennen juhlien alkua) totesin, että eipä muuten silitetty. Asia pisti vähän silmään lahja- ja herkkubuffetpöydissä. Ei ollut maailmanloppu, se nyt vaan meni niin. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pöytäliinat on olleet siististi laskostettuna, niin eihän se tosiaan ole maailmanloppu vaikkei niitä olisikaan silitetty. Nämä lakanat oli sen tuhannella rypyllä kun olivat rullattuna paketissaan, joten silitys oli ihan pakkollista. Nyt ollaan urakassa jo voiton puolella :D

   Poista
 4. Yh tsemppiä silitysurakkaan! Meidän ei onneksi tarvitse silitellä, pitopalvelun kautta tulee kankaan tuntuista paperia, joka on rullalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi S on meillä myös hoitanut silitysurakkaa varsin mallikkaasti. Itse taisin silittää kokonaista kaksi lakanaa :) Tuo kangaspaperiliina on varmaan oikein kätevä vaihtoehto.

   Poista
 5. Onpas kaunis tuo kattaus mintunvärisillä pöytäliinoilla. :) Mä toivon, että saan silittämistä rakastavalta anopiltani apua pöytäliinaurakassa, itse en todellakaan haluaisi käyttää häitä edeltäviä päiviä silityslaudan -ja raudan äärellä... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin! Alkoi noista kuvista pienesti harmittaa, ettei menty ihan tuolla minttu/kulta-värimaailmalla. Mutta se olisi ollut huomattavasti hankalampi toteuttaa meille joten ihan hyvä näin.
   Mutta en voi ihan käsittää miten joku voi rakastaa silittämistä :D

   Poista
 6. Hei kiitos vinkistä, näistä saattaa tulla meidän tuolihuput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä. Toivottavasti tuolihuput onnistuu!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.