tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pöytäsomistusmietteitä

Koekattaukset sai pohtimaan loppuja pöytäsomistuksia. Ihan ensimmäiseksi päätin, että lautasliinat menevät vaihtoon. Ja olen onnistunut taas tästä(kin) kehittelemään vähän turhan suuren ongelman. Joo'o lautasliinat nyt luulisi olevan helpot löytää, mutta kun haluaisin sellaiset suuremmat, 40 cm kokoiset ja vähän tukevammat servetit. Näen mielessäni leveähköraidalliset lautasliinat pinkkivalkoisina tai akvavalkoisina. Missään ei nettisuffailuistani huolimatta ole vaan vielä tullut vastaan kriteerit täyttäviä paperiservettejä. DecoraHousella olisi yksivärisiä isoja lautasliinoja, jotka olettaisin olevan samaa sarjaa kuin kaitaliinat, mutta onko sitten liikaa samaa väriä...


Servetin taittelu tuollalailla korkeaksi tötteröksi on kuulemma ihan ysäriä ja nykyään lautasliinat kuuluu taitella hillitysti tai jättää taittelematta. Ajattelin tehdä liinasta taskun, johon voisi sujauttaa ne hääbingot sun muut murheenkryynit . Olen vaan tehnyt siitä bingosta niin suuren, että se vaatisi tuon isomman liinan. Ne perinteiset 33 cm x 33 cm kokoiset ei riitä.

Paikkakortteja olen pohdiskellut siitä asti kun päätimme, että plaseeraus tulee sittenkin. Ideoitahan löytyy aivan pilvin pimein ja ongelma olikin ehkä päättää niistä kaikista hauskoista ideoista se itselle sopivin toteutus. Viimein päädyin paperiruusukkeisiin. Niihin saa sopivasti käytettyä myös varastosta jo löytyviä teemaväreihin sopivia papereita, kun kaikkien ei tarvitse olla ihan samanlaisia. Sormet kuumaliimassa näitä jo eilen testailinkin. Ihastuin ruusukeajatukseen sen verran, että ajattelin joitakin suunnittelemiani bannereita toteuttaa myös tällä tavalla.

Kuva ja ohjeet
Paikkakorttien lisäksi istumajärjestystä tukemassa olisi hyvä olla jonkinlaiset pöytänumeroinnit. Ideoita olisi taas löytynyt ihan liikaa, mutta ajattelin kaivaa jälleen uskollisen sahani esille ja sahailla numerot vanerista. Plaseeraukseen liittyen myös jonkinlainen paikkakartta olisi varmaan hyvä toteuttaa.


Kolmas (vai neljäskö jo...) pöytiin liittyvä somistusjuttu olisi hääparin tuolit. Se on sellainen kiva pieni ekstrajuttu jota ei ole välttämätöntä toteuttaa, mutta kun nyt tälle tielle lähdettiin, niin pakkohan niitäkin ideoita oli talteen kerätä. Meille ei tule erillistä pöytää, vaan istumme vanhempiemme kanssa samassa pöydässä.

Mrs & Mrs koristeet tuoleihin voisi olla aika hauskat tähän tyyliin. (Mutta ei kyllä tuoleja yhteen solmittuina... näen jo mielessäni kauhuskenaariot yhteensidottuista tuoleista ja leveähelmaisesta hääpuvusta ja itsestäni korkkarit taivasta kohti :) )

Kuva ja ohje
Paperiruusukkeita voisi tietenkin hyödyntää myös tuolien koristelussa...

Kuva
Kuva?
Mites muilla, tuleeko plaseerausta ja miten se toteutetaan? Istutteko vieraiden joukossa, vai onko hääparille oma pöytänsä ja ajattelitteko somistaa hääparin paikat jotenkin erityisesti?

12 kommenttia:

 1. Paperiruusukkeet kuulostavat oikein somalta idealta. :) Ootko katsellut Dunin serviettejä? Meille tuli sellaiset pitopalvelun puolesta ja tykkäsin kovasti niiden materiaalista, juuri sellaisia tukevampia ja kangasmaisempia. Dunilla näyttää muuten olevan myös paljon taitteluohjeita, esim. jos liinan haluaisi taitella viinilasiin. http://www.duni.com/fi/kotiisi/tuotteet/lautasliinat/lautasliinan-taittelu/

  Meillä oli häissä istumajärjestys - ja olihan se aikamoista pyörittelyä. Juhlatilassa oli yksi iso U-pöytä ja kolme pienempää pöytää. Pyrkimyksenä oli sekoittaa porukkaa jonkin verran, eli ei esim. kaikkia sukulaisia vierekkäin. Jälkikäteen ajateltuna olisin sumplinut vielä muutamat paikat hieman eri tavoin.

  Hääparina istuttiin U:n päässä keskellä. Vieressäni istuivat kaaso ja morsiusneito, miehen vieressä hänen veljensä ja toinen bestmaneista. Nuo päätypaikatkin olivat hieman pyörittelyä, kun molemmilla bestmaneilla oli seuralaiset, joiden vieressä he halusivat istua. Hääparin tuoleja ei koristeltu mitenkään, sillä istuttiin ikään kuin huoneen päässä seinän vieressä. Mentiin muutenkin hillitysti eli hääparin kohdalla pöydällä oli kimppu maljakossa ja muutama muu koriste sen ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että nuo linkkaamani DecoraHousen servetit on juuri niitä Dunin. Tai ainakin olin siinä kuvitelmassa, mutta eihän sitä tosiaan mainita siellä. Siitä vähän paksummasta kangasmaisesta materiaalista juuri tykkäisin :)

   Meille ei tosiaan pitänyt ensin tulla istumajärjestystä ollenkaan, koska se tuntuu liian viralliselta meidän juhliin. Mutta koska tilaa on aika rajallisesti, niin plaseeraukseen kuitenkin päädyttiin. Muuten olisi pitänyt olla paikkoja ylimääräisiä, jotta ei tule sitä tilannetta että viimeisenä paikalle saapuvat seurueet tai parit saattavat joutua ihan hajapaikoille istumaan. Veikkaan kyllä, että istumajärjestyksen tekemisestä saadaan vielä harmaita hiuksia...

   Poista
 2. Tykkään ruusukkeista! :) Niitä me ollaan taiteltu jo vino pino.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kivaa etten ole ainoa. Piti käydä vaklailemassa ja olettekin tehneet tosi isoja!

   Poista
  2. Ne tulee enemmän peittämistarkoitukseen kuin koristeluun, siksi isoja :) Ja on melko tujusta kartongista. Ehkäpä joku ohkasempi papru ois ollut parempi... :)

   Poista
 3. Meille tulee plaseeraus, koska se tuntui helpooimmalta vaihtoehdolta vieraiden kannalta. Itse istumme keskellä hääporukkaa ja valitsemme viereemme hauskimmat vieraat, jotta viihdymme erinomaisesti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaan on itsekin vieraana huomattu, että helpointa on löytää istumapaikka, kun se on ennalta määrätty. Viime kesänä tosin olin juhlissa, jossa minut oli laitettu jostain syystä ihan kummalliseen paikkaan puolituntemattomien ihmisten kanssa istumaan kun muu perhe oli toisella puolella salia. Tuo onkin loistava taktiikka laittaa itsensä istumaan sinne missä on hauskin seura :D

   Poista
 4. Meille tulee pöytäkohtainen istumärjesteys, jotta saamme vieraat sijoiteltua tasaisesti ja mukaviin porukoihin. Keskenään saavat vieraat kuitenkin sopia omista paikoistaan pöydissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan sen tosiaan noinkin toteuttaa! Säästäisi omia hermoja, mutta kuitenkin vieraille olisi helpompi löytää paikat kuin kokonaan ilman plaseerausta. Ihan hyvä idea :)

   Poista
 5. Oi, ruusukkeet on söpö idea! Ja myös se, että teet numerot vanerista. Mää oon ihminen, joka tykkää toistuvuudesta, niin musta on ihana ajatus, että ihmiset voi huomata pieniä juttuja, jotka toistuu useammassa paikassa. Esim. nämä pöytänumerot ja sitten sama idea toistuu kahvipöydässä teidän kakunkoristeen muodossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tällainen monesta asiasta innostuja ja helposti somistus räjähtää käsiin kun pitäisi saada niin paljon kaikkea erilaista ihanaa. Olenkin yrittänyt ajatella jotain yhdistäviä tekijöitä koristeille, kuten juurikin nuo numeroinnit ja kakkukoristeet, erilaisten pompomien muodot sekä tietysti värimaailma.

   Poista
 6. Meillä tulee pöytäkohtainen istumajärjestys ja pöydissä vieraat saavat päättää keskenään mihin istuvat. Me istumme samassa pöydässä vanhempiemme, kaasojemme+bestmanien sekä heidän avecejensa kanssa :) Tässä pöydässä meitä onkin sitten 17 henkilöä!

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.