maanantai 14. huhtikuuta 2014

Lahjalistan laadinnan vaikeus

Aluksi olimme sitä mieltä, että meille ei tule lahjalistaa ollenkaan. Oikeastaan emme kaipaisi lahjoja ollenkaan, mutta faktahan on, että harvapa vieras (itse en ainakaan) haluaa tulla häihin tai muihin juhliin ilman minkäännäköistä lahjaa. Ja yleensä vieraiden joukossa on myös sellaisia jotka eivät rahana lahjaa halua antaa, vaan tuovat mieluummin jotakin konkreettista. Mitä se sitten voisi olla? Koska olemme yrittäneet tyhjentää kotiamme ylimääräisestä tavarasta viime aikoina, niin toivon todellakin, että yhtään ylimääräistä tinakynttilänjalkaa tai maljakkoa ei meille enää (toivottavasti) tule. Olen asunut omillani 15 vuotta, joten keittiön kaapit ovat myös täynnä astioita.

Päädyimme kuitenkin lyhyen listan tekemään lahjalista.net palveluun. Linkin ja salasanan listaan lisäämme hääsivuillemme, jota kautta vieraat voivat sitten käydä lista kurkkimassa.Mitä sitten listalle laitamme?

Lahjakortit elämyksiin ja ravintoloihin ovat tervetulleita. Leffaliputkin olisivat kivoja, mutta Raumalla ei ole Finnkinon teatteria, joten liput jäisivät todennäköisesti käyttämättä. Lisäsimme listalle myös Ifolorin lahjakortin häiden kuvamuistojen teettämistä varten.

Ainoat tavarat joita keksimme oikeasti tarvitsevamme ovat uusi vedenkeitin, keittiön seinäkello ja paistinpannu. Paistinpannukin täytyy käydä ostamassa kyllä jo ennen, joten pelkästä vedenkeittimestä ja kellosta ei kovin kattavaa listaa saa...

Haluan lisätä listalle kotimaisia tuotteita. En pelkästään suomalaista designia, vaan tavaroita jotka on myös aidosti valmistettu Suomessa. Ihania tuotteita on kyllä paljon, mutta taas päästään siihen, että emme oikeasti tarvitse juuri mitään. Uudet lakanat olisi kyllä kivat ja tarpeellisetkin. Kotimaisia valmistajia löysin kaksi: Piccu ja Balmuir. Piccun kuosit eivät kolahda, mutta Balmuirin pellavalakanat olisivat kyllä iiiihanat. Kuitenkin 250 €:n pussilakanan pyytäminen lahjaksi tuntuu hieman röyhkeältä. Pyyhkeitä myös aina tarvitaan, mutta niissäkin kotimaisten löytäminen (paitsi keittiöpyyhkeissä olisi kyllä valikoimaa) on haasteellista.

Mitä arvon blogimorsiamet ovat lisänneet omiin lahjalistoihinsa? 

10 kommenttia:

 1. Me taidetaan lähinnä laittaa toivomuslistalle jotain Iittalaa, mitä ei vielä kaapeista löydy, myös elämyslahjakortit ja leffaliputkin olisivat toivottuja :) Tai sitten vain kauniita kukkia, hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ja parvekekasvatusjutut voisikin olla ihan hyvä lahjatoivomus myös. Kiitos ideasta :)

   Poista
 2. Meilläkin kaapit pursuilevat tavaraa, joten listaltamme löytyy muutama laatuviini, Sulhon toiveesta grillipannu sekä pari astiastostamme puuttuvaa osaa ja laadukkaat pussilakanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin myös noita ruoka- ja juomalahjoja, kun tykätään syödä ja herkutella. Päädyin kuitenkin tältä osin vain ravintolalahjakortteihin. Viinit on kyllä myös hyvä idea :)

   Poista
 3. Meillä oli vieraiden puolelta toiveena et pitää olla lahjalista. Päätettiin et noin kymmenen juttua sinne laitetaan ja hyvinkin eri hintaluokista. Huokeampana lahjana oli leffalippuja, lentolahjakorttia, pyyhkeitä ja kalliimpana pyykinpesukone, matkalaukku ja raflalahjakorttia tai teatteriliput. Vähän koitettiin laittaa semmostakin mikä ois kiva sitten käyttää arjen piristykseen häiden jälkeen, kuten se raflalahjakortti. Ja lentolahjakorteilla (norwegian) voidaan lähtee vaikka lontoossa käymään. Hotellilahjakorttia ei otettu sillä en löytäny miltään hyvältä matkatoimistolta sellaista mahdollisuutta (tyyliin hotels.com oli lopettanu lahjakorttinsa). Äiti kattoi viikonloppuna listaa ja sanoi "huomaa hyvin mitkä on peten lahjoja ja mitkä sun", pete kun on käytännön ihminen ja toivoo pesukonetta ja matkalaukkua ja minä taas romantiikkaa ja teatterinäytöksiä :D Päälahjana tietenkin meillä on häämatkakassa ja laitettiin lahjalistaan vielä selvitys et mihin rahoilla lähdettäisiin reissuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota lahjalista-asiaa tutkaillessani päädyin netissä johonkin keskustelupalstalle jossa ihmiset kauhistelivat sitä, että eikö hääparin röyhkeydellä ole mitään rajaa, kun lahjalistoja olivat tehneet... että ainakin itse vievät jotakin oman näköistä. Mutta onneksi nykypäivänä on enemmän kuitenkin näitä vieraita joiden mielestä se lahjalista on hyvä asia ja sitä toivotaan vieraidenkin puolelta.

   Ihan harmittaa se, että leffaliput ei oikein toimi meidän osalta tuon Finnkino-ongelman takia (ollaan huomattu, että on jäänyt käyttämättä ennenkin), mutta teatteri vois olla ihan sivistävää vaihtelua. Lentolahjakortitkin on aika kiva idea. Kun ne olisi jo valmiina, niin sinne lyhyellekin reissulle tulisi ehkä varmemmin lähdettyäkin joskus.

   Poista
 4. Lahjalistan laatiminen on hankalaa! Minäkin haluaisin eroon kaikista meidän tavaroista, ja sitten toisaalta pitäisi pyytää lisää :D Hankalaa. Luultavasti muokkaan vielä paljonkin meidän listaa. Mutta leffalippuja mekin toivomme (sopivan edullinen lahja köyhemmille vieraille, mutta silti tosi kiva lahja), lisäksi jotain Iittala-tuotteita, isoa kattilaa, mahdollisesti uutta mikroa, koska vanha on kärähtämispisteessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Eilen monta kertaa lisäilin asioita ja otin pois. Lopputuloksena oli lahjalista jossa oli kuusi asiaa :) Mutta en toisaalta tiedä tarviiko siinä sitten kuitenkaan sen enempää ollakaan. Ja jos jotain tarvetta ja ideoita tulee myöhemmin, niin lisäyksiä voi kuitenkin tehdä. Leffaliput on kyllä kiva lahja ja yleensä tulee varmasti käytettyä.

   Poista
 5. Meillä on kämppä niin täynnä tavaraa, ettemme halua yhtään mitään. Kaikki vieraamme ovat meillä käyneet ja tietävät tämän asian täysin. Mikäli lahjalista pitäisi tehdä olisi siellä varmaankin yhteisiä hemmotteluhoitoja, ravintolakäyntejä, lentolahjakortteja jne. Ei mitään materiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hemmotteluhoidot olisikin aika ihania :) Täytyy toivoa, että vieraat ymmärtävät tuon että enempää tavaraa ei ihan oikeasti kaivata. Monet kun tuntuvat ajattelen (varsinkin vanhempi ikäpolvi) että hääparille pitää jäädä jokin konkreettinen muisto häälahjan muodossa.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.