maanantai 7. huhtikuuta 2014

Juomatarjoilusta

Eilen illalla tehtiin listaa hankittavista alkoholipitoisista juomista. Menekin laskeminen tuntuu olevan äärettömän vaikeaa, kun en osaa ollenkaan arvioida kuinka monta olutta tai siideriä yksi vieras voisi illan aikana juoda. Vieraiden joukossa kun on varmasti sellaisia jotka eivät paria enempää ota ja sitten myös sellaisia joille saattaa maistua reilumminkin. Muutamien viime kesänä avioituneiden hääblogeissa olleiden laskelmien mukaan sitten tehtiin karkea arvio sopivasta määrästä. Yleinen mielipide asian suhteen tuntuu olevan, että parempi överui kuin vajari sillä juomat eivät saa missään tapauksessa loppua kesken.Viinaksien loppumista pahempi pelko itselläni on kuitenkin se, että joku vieraista joisi itsensä aivan tolkuttomaan kuntoon ja pistäisi vielä kunnon rähinävaihteen päälle. Joten jossakin kultaisellä keskitiellä yritetään tämän määräasian suhteen navigoida.

Ja määrän rinnalla toinen pohdintoja aiheutta asia olikin sitten laatu. Itse kun en olutta juo koskaan ja siidereissäkin olen jämähtänyt muutamaan eri vaihtoehtoon, niin päätin pistää FB:ssa gallupin pystyyn ja kyselin kavereilta lempijuomiensa merkkejä. Reunaehtona oli, että merkkien pitäisi olla ns. helposti saatavilla olevia (osa olikin onnistuneesti lukenut rivienä välistä ja tajunnut tämän tarkoittavan laivalta/Tallinnasta tuotavia juomaksia). Happy Joe voitti ehdottomalla äänivyöryllä, mutta pikaisen katselun jälkeen sitä ei näyttäisi olevan Superalkon valikoimissa. Kakkoseksi tulivat Laitilan siiderit ja skumpat sekä Somersby. Oluet saivat huomattavan paljon vähemmän ääniä noin yleisesti ja mielipiteet jakautuivat.Äiti sitten tänään soittelikin, että olisiko sitä juomalistaa hänelle lähettää, ajattelivat että voisivat isän kanssa jo huomenna lähteä laivalle ja juomanhakureissuun. No, mikäs siinä. Tekaisin listan nopeasti valmiiksi ja käytin morsiamen päätäntävaltaa juomavalinnoissa, joskin esimerkiksi olut- ja konjakkipäätökset saa tehdä isä sitten paikan päällä kun niistä jotain tytärtään enemmän ymmärtää. Mutta juomavinkkejä saa edelleen jättää kommenttiboksiin varsinkin niiden oluiden osalta ;)

Hieman päänvaivaa on aiheuttanut myös juomien tarjoilu juhlassa. Meillä on ilmeisesti tulossa ihan juomille tarkoitettu jääkaapintapainen josta vieraat voivat itse juomansa hakea, mutta olen niin kovasti ihaillut niitä sinkkisoikkoja! Niitä tuntuu olevan monissa blogeissakin, mutta aina kommenttibokseissa huudellaan saman ongelman perään, että mistä saa hankittua. Ja ei ole tosiaan meidän kylillä tullut yhtään sinkkisoikkoa vastaan, ainakaan vielä. S sitten eräänä iltana bongasi ilmeisesti jostakin mainoksesta idean kottikärryistä! Ja olin tietenkin heti ihan mukana. Koska en niitä candycarteja saanut, niin sitten meille täytyy tulla drinkcartit (ahhahhaa, sekoan omaan näppäryyteeni). Mitä vanhemmat ja elämää nähneemmät, sen parempi. Ainoa ehto olisi tietenkin, että pohjassa ei saa olla reikää, jotta jäiden sulamisvesi pysyy kärryissä eikä ole lattialla. Eiköhän pitäisi löytyä...

1 | 2 | 3 | 4 | 5

10 kommenttia:

 1. Meillä on pohdittu samoja asioita viikonloppuna, sinkkisoikkoa myöten. Meiltä löytyy Landelta yksi oikeasti vanha sinkkisoikko, johon osa juomista tulee tarjolle. Ja nyt kun tuon kottikärryidean laitoit, niin toihan on ihan mahtava tapa toteuttaa juomatarjoilu! Otetaan siis meilläkin harkintaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään siis samat mietteet ja samat aiheet ajatuksissa suurinpiirtein samoihin aikoihin :) Kiva jos on kottikärryidea toteutuskelpoinen muidenkin mielestä. Veikkaan että saan osakseni silmienpyörittelyä kun idean esittelen esim. vanhemmilleni, mutta jotenkin tuntuu että tuo on just sitä mitä halutaankin: vähäsen hassua eikä liian sliipattua. Ja sitäpaitsi voin aina puolustautua sillä että se oli alunperin S:n idea :D

   Poista
 2. Oluista en osaa sanoa, mutta missä lonkerot? ;) Jos pitäis nimetä yks juoma johon ei kyllästy niin se on karpalolonkero! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, joo on tulossa lonkeroitakin. En niitäkään itse juo, joten en osaa sanoa onko lonkeromerkkien mauissa kuinka paljon eroja ja yhdeltäkään kaverilta ei tähän asiaan tullut mielipidettä, mutta pyysin tuomaan greippiä ja karpaloa molempia. Katsotaan mitä sieltä sitten tulee :)

   Poista
 3. Kiva tuo kottikärry idea :) Semmosta kysäisen, että paljonko lopulta laskitte mietoja juomia per naama?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mututuntumallahan tuo sitten loppujen lopuksi meni. Teen jossain vaiheessa postauksen noista määristä kun saadaan juomat kasaan :)

   Poista
 4. Mä juon itse pääasiassa siidereitä (jotain kuivempaa kuten Westons tai Tatchers), mutta eikö oluista nämä BrewDog:it ole olleet viime aikoina paljon esillä? Kottikärryt on hauskat! En oo vielä meidän häiden juomatarjoiluja yksityiskohtaisemmin miettinyt. Se houkuttaisi, että ostettaisiin jotain parempaa juhlapaikan jääkaappiin ja otetaan ne esille vasta kuin suurin osa sukulaisista on jo lähtenyt kotiin. Sukulaisissa kun on pari juopompaa... Eli en haluaisi heti koko viinasaalista tuoda näkyville, vaan pitää porukan kohtuullisessa juomisessa.

  VastaaPoista
 5. Kottikärryt ja sinkkisangot vetoavat muhun molemmat. Sinkkisoikkoja on ollut pienemmissä kokoluokissa ainakin Tigerissa, isompia olen toistaiseksi nähnyt vain Saksassa. Se on kuitenkin ehkä vähän pitkän matkan päässä soikonhakumatkaksi :D

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.