tiistai 11. maaliskuuta 2014

Hiukan telttahäätunnelmaa sittenkin?

Soittelin tuossa veljeni kanssa juhlapaikasta ja hän mainitsi, että heillä on sellainen isohko juhlateltta, jonka voisi laittaa juhlapaikan pihaan. En tajunnut siinä kysellä sen enempää teltan laadusta tai väreistä tai muusta, mutta innostuin kuitenkin ihan ajatuksesta. Alunperin haaveissani olivat piha/telttahäät, mutta koska Suomen säähän nyt ei voi ikinä luottaa ja myös isompien juhlatelttojen vuokrat olivat aika huikeita, niin unohdimme tämän ajatuksen.

Nyt meillä on kuitenkin mahdollisuus saada edes hieman sitä telttahäiden tunnelmaa :) Telttaan voisi laittaa jonkin verran pöytiä ja tuoleja seurustelua varten, tai sitten illan tanssi- ja biletysosuuden voisi siirtää kokonaan telttaan, riippuen tietenkin sen koosta.

Huono puoli tässä on tietenkin se, että myös teltta pitäisi jaksaa somistaa edes jotenkin, mihin uppoaa taas lisää aikaa ja rahaa. Juhlatilan ulkopuolella on terassi, jossa voi istuskella kauniilla ilmalla ja toisaalta se biletysosuuden telttaan siirtäminen voi aiheuttaa ympäristöön meluhaittaa (tosin ei taida olla ainakaan paljoa asutusta ihan lähimailla) ja myös sitten pitäisi jonkinlainen lattia telttaan saada. En tiedä, meneeköhän mun teltta-ajatus nyt liian hankalaksi ja onko sitten kuitenkaan loppujen lopuksi tarpeellinen.

Ääh, mutta kun se näyttäisi niin kivalta :D

Päästään toivottavasti lähiviikkoina käymään tuolla juhlapaikalla, niin ehkä tätä teltta-asiaa ja sen tarpeellisuutta on helpompi pohtia paikan päällä.


Kuva
Kuva16 kommenttia:

 1. Teltat on ihania! Mietin yhdessä vaiheessa saisiko Boathousen terassille väännettyä telttaa pystyyn, mutta ehkä sinne turha. Toivottavasti teltan väri natsaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo uskoisin että se on valkoinen, mutta pitää vielä varmistaa. Vihreää tai punaista en taida pihalle huolia, joten "ongelma" olis ratkaistu sillä :D

   Poista
 2. teltat ovat kyllä kivoja. Teltoissa on vain otettava huomioon järjestys sääntö määräykset. Eli naapureita huomioiden puolenyön jäleen musiikkia ei saisi ulkona kuulua. Eli terassienkin ovet ja ulkoovet ois oltava kiinni ettei sisätilojen musiikki raiju pitkin kyliä. Mutta onko niitä naapureita lähellä vai ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinäpä se, tosin tuo lattiaongelma jo taisi ratkaista sen, että tanssitilaa siitä ei ole tulossa, vaan ennemminkin vain hengailualue. Meidän juhlapaikka on sellainen metsäpirtti, että ei siinä taida ainakaan kovin montaa asumusta muutaman kilometrin sisään olla, mutta olisihan se kurjaa, jos musiikki häiritisisi sitten niitä muutamiakin maaseudun ja metsän hiljaisuuteen tottuneita. Pitääkin tsekkailla se talojen läheisyys samalla kun juhlapaikalla muutenkin käydään.

   Poista
 3. Minä oon ollut telttahäissä ja itseasiassa telttoja oli kolme erilaista. Yksi vihkimiselle, toinen ruokailulle ja kolmas tanssille. Lava tansseja varten rakennettiin itse ja se oli kyllä suhteellisen helppo homma. Koristeita oli lähinnä pöydissä, sillä aurinko paistoi kauniisti järven ylle joten teltan seinän pystyi nostamaan ja paljastamaan upeat maisemat. Vettä ei satanut, mutta koko viikon satoi ennen häitä joten ruokailutelttaan oli pakko laittaa jotain pihamattoa tms koko pinta-alalle, sillä muuten vieraat olisivat olleet nilkkoja myöten märässä nurmessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis oikea telttakombo, kuulostaa mahtavalta. Pitää kyllä miettiä tuota pihan märkyysasiaa, vaikka minähän olen tilannut hääviikolle pelkkää auringonpaistetta ja lempeitä tuulia :) Se olisikin hienoa jos saisi teltan ja sisätilat jotenkin fiksusti sulautumaan ikäänkuin yhdeksi kokonaisuudeksi.

   Poista
 4. Meille tulee telttahäät! Ja koristeluosuus onkin se mitä odottaa innolla ;)! Kaikki on niin selkeetä ja mikään ei ole esteenä värivaihtoehdoissa. Ja pihahäät on kuitenkin aika ihanat (jos sää sallii...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tainnutkin joskus mainita että olen ehkä hieman kateellinen teidän telttahääsuunnitelmista :D Sellaiset puutarhahäät olis niiiiin unelmat. Nyt vaan täysillä sormet ja varpaatkin ristiin että ne ilmat todellakin suosisi :)

   Poista
 5. Meillekin tulee pihaan teltta, jonka kokoa en tosin tiedä, koska sulho on sen järjestänyt. Siellä voi kuitenkin tarpeen tullen pakoilla sadetta/itikoita, kun käy happihyppelyllä ulkona :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jotenkin sellainen mielikuva, että varsinkin miesvieraat saattaisi viihtyä siellä teltassa sitten iltaa istumassa. Ja ei sitten tosiaankaan haittais vaikka vähän vettäkin tihuttais.

   Poista
 6. Telttahäät on kyllä ihania! Haaveilin itsekin, mutta ois joutunut vuokraamaan jonkun paikan vaan teltan pystyttämistä varten (kallista pk-seudulla) ja lisäksi vuokrata teltta kalusteineen... Jos ois vaan jollain suvussa ollut tarpeeksi aakeelaakee pihaläntti, niin oisin ollut salamana paikalla.
  Ja asiasta ikkunalautaan: varsinkin valot näyttää niin ihanalta ulkona pimenevässä illassa... hmmm :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oliskin, jos pitäisi vielä tonttikin sille teltalle vuokrata. Telttojen ja kalusteidenkin vuokrat oli yllättävän kovia. Mun vanhempien pihalle ois teltta saattanut ihan mukavasti kyllä mahtua, mutta ei sitten sitä riskiä kuitenkaan otettu.

   Juu ja ne valot! Tää telttajuttu aukaisi mulle taas ihan uuden miettimisen aiheen, nimittäin pihan ja juhlatilan (ja sen teltan tiätty) koristelu valoilla...

   Poista
 7. Meidän isällä olisi myös teltta, jota voisi hyödyntää, kunhan keksisin mihin! Mietin, että pitäisikö baaritiski tehdä sisätilojen sijaan sittenkin ulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tuli vähän sellainen olo, kun tuo veikka teltasta mainitsi että haluun sen ihan periaatteesta, vaikka oikeasti tarvetta ei olisikaan. Lämpimällä ilmalla vois tietty se anniskelualuekin (heh, ihan kuin festareilla) toimia siellä teltassa :)

   Poista
 8. Voi että telttatunnelma olisi kyllä varmasti ihanaa! Nyt vaan selvittämään realiteetteja, että onko se oikeasti mahdollista/kätevää/sopivaa. Jos ei se liian työlästä ja tuskaista ole, niin kannattaahan sitä ainakin koittaa, kerta se on niin kovasti haaveissanne ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kun se teltta ei ole sieltä mihinkään lähdössä, niin eipä sitä ole onneksi pakko juuri nyt päättää vaan voi katsoa sitten lähempänä niiden ilmojen ja senkin mukaan ehtiikö siihen telttaan panostaa tarpeeksi. Mutta olisi se tosiaan aika ihana :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.