perjantai 28. helmikuuta 2014

Menu liitutaululle

Mua oikein nauratti tänään kun tajusin yhtäkkiä miten tehdään meidän menutaulu tai vaihtoehtoisesti juomalista. Olen tuijotellut ratkaisua lähes päivittäin, kun meidän olohuoneen nurkassa, seinään nojaten lojuu vanha ihan koululuokassa joskus ollut isohko liitutaulu. Olen tuskastellut aina sen ohi kulkiessani, että tuotakaan ei ole vielä paikoilleen saatu, mutta ei ole sitten yhtään välähtänyt että taululla voisi olla käyttöä häissäkin. Heh, ja kun kuitenkin näitä upeita toteutuksia aiheesta olen pinterestissä ja blogeissa nähnyt, niin silti olen kuvitellut, että teen menun ihan tulostamalla paperille ja kehystämällä sen pöydälle. Joskus ne ideat on vaan ihan nenän edessä, mutta silti niille voi olla sokea...

Kuva
Kuva
Kuva

Liitutaulutussilla saisi varmasti kauniimpaa ja kestävämpää jälkeä kuin liidulla, mutta en ole varma uskallanko taululle tussilla kirjoittaa. Taulu on vanha, puulevypohjainen, joten tussia ja varsinkin sen pois pestävyyttä pitänee ensin testata. Onneksi taulu on kaksipuoleinen, joten mahdolliset kämmit saa levyn toiselle puolelle piiloon.

Ja täältä löytyy muuten mahtavat ohjeet miten liitutauluun saa itse tekstattua upeita fontteja. Käytän samaista tekniikkaa välillä kuvien jäljentämiseen ihan lyijykynällä ja paperilla ja on todella hauska nähdä että sama ilmeisesti (en ole vielä päässyt testaamaan) toimii myös liidulla.

Kuva

7 kommenttia:

 1. Kaunis idea. Ainakin ne halvemmat tussit jämähtävät uusiinkin tauluihin ikävästi kiinni, joten testi on paikallaan. Tigerin kynät ei pyyhkiydy melkein ollenkaan pois, ne kannattaa skipata heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää kokemuksia tusseista, kiitos. Luinkin, että eivät sovi maalatulle liitutaululle eivätkä huokoiselle pinnalle. Pitänee siis käyttää vaan vanhanaikaisia liituja.

   Poista
 2. Tää ois niin ihana, harmi ettei toimisi meidän häissä mitenkään. Pakko "tyytyä" paperiversioihin ihan jokaiseen pöytään / vieraan paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit paperiset/kartonkiset menukortit olisi kyllä tyylikäs ratkaisu. En olisi varmaankaan jaksanut tehdä jokaiselle omaa korttia, joten tää on nyt ihan näyttävä vaihtoehto vaan yhdelle kehykselle noutopöydässä.

   Poista
 3. Nuo oivallukset ovat ihan huippuja! :D Meille ei tule liitutauluja, mutta ei ihan tavallisia paperitulosteitakaan. Katsotaan nyt, millaisen lopputuloksen saan aikaan visioni pohjalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niinpä. Välillä se ratkaisu vaan seisoo ihan silmien edessä koko ajan. Jään mielenkiinnolla odottamaan, minkälainen visiosi on ja minkälainen toteutus teille tulee :)

   Poista
 4. Itse olisin halunnut liitutaulusta menutaulun, mutta oikeiden tavaroiden etsiminen ja ostaminen on liian työlästä pienten lasten kanssa :D Laitan luultavimmin isolle taululle tulostetun tai käsinkirjoitetun menun :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.