maanantai 27. tammikuuta 2014

Sormuksen suunnittelua

Sain tänään ensimmäistä kertaa vihkisormuksen soviteltavaksi ja voi siskot kun siitä on tulossa upea! Kun sormusta luonnoskirjaani piirtelin, en tosin ihan täysillä aavistanut kuinka hankalaa unelmasormukseni toteuttaminen onkaan. S on kuitenkin aivan järjettömän taitava ja kekseliäs ja löytää kyllä joka kerta keinot jos jokin työ uhkaa käydä hankalaksi. Mulla onkin tapana sanoa, että propellihattu siellä pyörii taas, kun S tekee itselleen uusia työkaluja tai virittelee tukia ja "apukäsiä" jonkin tietyn työvaiheen tekemistä varten.

Mutta tarkoitukseni oli kirjoitella parisen sanaa sormukseni suunnittelusta. Alusta asti oli selvää, että sormuksen pitäisi olla näyttävä ja naisellinen. En ole mikään vaatimattomien korujen ystävä, vaan sormuksessa pitää näkyä, että sen valmistus on vaatinut taitoa, tarkkuutta ja työtunteja. Materiaalien pitää olla hyviä ja kestäviä, mutta niiden kalleus ei ole mikään itseisarvo. Rakastan värillisiä jalokiviä ja välillä niitä hypistellessä tuleekin sellainen olo kuin kivet olisivat herkullisia karkkeja. (Olenkin muuten kuullut tarinan eräästä kultasepän tyttärestä joka oli isänsä työpöydältä pistänyt suuhunsa ja nielaissut jonkin erityisen kalliin jalokiven, kun oli pitänyt sitä niin herkullisen näköisenä.) Kauan ajattelinkin, että sormukseeni tulisi (luonnollisesti) pinkki kivi kirkkaiden ympäröimänä, mutta lopulta päädyin kuitenkin pelkkiin värittömiin kiviin. Metalleista pidän valkokullasta sen värinsä takia. Myös platina oli harkinnassa, sillä se on jotenkin erittäin miellyttävän tuntuista, mutta valkokullan hieman harmaampi väri meni tällä kertaa edelle.

Malleista olen ihastunut meidän Alexandra-sormukseen, joka näyttää sormessa vielä paremmalta kuin kuvissa. Se on näyttävä malli, mutta ei tunnu kuitenkaan kädessä liian isolta vaan sitä voi hyvin pitää kädessä koko ajan. Halusin kuitenkin että sormuksessa olisi vielä jotain ekstraa, mutta suunnittelun lähtökohtana toimi siis Alexandra.

Alexandra


Tykkään kovasti klassisista carmosier-sormuksista ja varsinkin näissä Grace-sormuksissa tuon timantti-istutuksen aaltoilevasta ja pitsimäisestä ulkoreunasta. Jotakin sen tyylistä halusin siis yhdistää Alexandraan. Luonnostelin version jossa keskuskiven ympärille tulee tällainen carmu-osuus ja myös sellaisen version, jossa Alexandran mantelin muotoiset sivuosat olisivat tällaiset piparireunaiset. Vaikka ajatuksen tasolla kyseinen ratkaisu tuntui hyvältä, niin jostain syystä se ei vaan toiminut enää paperilla.

Grace
Kolmas malli josta tykkään kovasti on Rania ja jotakin tämän suuntaistakin toivoin sormukseeni mukaan. Tässä on vähän sama kuin Grace-mallissa, että pidän tuosta carmun kukkamaisuudesta ja varsinkin siitä, että osa "terälehdistä" on pyöreitä ja osa vähäsen terävämpiä. Tästä S tekikin jo yhden proton, mutta valitsemillani kivillä sormuksesta olisi sitten lopulta tullut liian leveä.

Rania
Tässä vaiheessa sormuksen mietinnässä otettiin pieni aikalisä ja palailtiin taas luonnosvihon puoleen. Lopulta ratkaisu oli hyvinkin yksinkertainen ja lopputuloksessa on fiilistä näistä kaikista kolmesta mallista.

Ja loppuun vielä kuva parin viikon takaa. Tällä hetkellä näyttää jo enemmän sormukselta :)

Voi kuinka pieninä palasina onkaan...
Postauksen kaikki kuvat CaiSanni.

10 kommenttia:

 1. Oijoi, mielenkiinnolla jään odottamaan valmista sormusta ja kuvia siitä! Se on varmasti upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään malttaisi odottaa että sormus valmistuu ja näen sen. Aika hitaasti tuo vain etenee, kun muiden töiden ohella tehdään. Kuvia on kyllä jossain vaiheessa tulossa :)

   Poista
 2. Todella kauniita sormuksia! Ja hienoa kun pääsee itse suunnittelemaan!
  Aloitin juuri blogin kirjoittamisen, joten tervetuloa kaikki lukaisemaan ;)!
  http://elokuinenvaimo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa blogimaailmaan! Käväisinkin jo kurkkimassa kivaa blogiasi :)

   Poista
 3. Innolla jään odottelemaan minkälainen sinun sormuksesta tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin minäkin :) Esittelen kyllä täällä sitten kun projekti etenee.

   Poista
 4. Vau, prosessi kuulostaa mielenkiintoiselta. Odotan innolla lopputulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun sormus tuosta joskus valmistuu, niin pistetään sitten kuvia näytille :)

   Poista
 5. Apua! Minkä hintainen tuo Alexandra on, ihastuin täysin! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitapa vaikka sähköpostia caisanni.verstas@gmail.com, niin voin laittaa hintatietoja :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.