perjantai 24. tammikuuta 2014

Rillipäämorsian?

Minulla on ollut silmälasit ala-asteelta saakka, eli ne ovat nököttäneet nenälläni suurimman osan elämästäni. Lukiossa ja sen jälkeen käytin useita vuosia piilareita ihan lähes kokoajan, kunnes silmäni alkoivat kuivua ja ärtyä niiden käytöstä. Sen jälkeen piilarit ovat olleet vain ihan satunnaisesti käytössä ja viimeisestä käyttökerrastakin taitaa olla yli kaksi vuotta.

Kuva
En kuitenkaan osaa kuvitella itselleni silmälaseja hääpäivänä. Optikolle pitäisi siis varmaan kipittää tässä kevään aikana, hyvissä ajoin ennen häitä että ehtisin totutella taas piilareiden käyttöön. Koko hääpäivää tuskin jaksan piilareiden kanssa kuitenkaan olla, vaan illaksi on ehkä vaihdettava tutut ja turvalliset näkimet päähänsä. Tai eihän sitä tiedä, taitavat olla piilaritkin kehittyneet aika paljon hengittävämmiksi ja kosteuttavammiksi viime aikoina.

Kuva
Kaikille tämän postauksen kuvissa esiintyville morsiamille silmälasit sopivat häätyyliin ehdottoman hyvin. Miksi mulla on silti sellainen olo, että silmälasien kanssa tapahtumaa kasvojen ympärillä olisi jotenkin liikaa? Että sitten pitäisi jättää kaulakoru, korvikset tai hiuskoriste pois? Tällä hetkellä käytössäni on noita profiilikuvassa näkyviä laseja huomattavasti kevyemmän oloiset pokat, mutta nämäkin alkavat vedellä viimeisiään ja kesään mennessä olisi todennäköisesti uusien lasien hankinta edessä joka tapauksessa. Samalla sitä voisi kai miettiä silmälasien hankinnan niin, että sopivat sitten häätyyliinkin. Tai jos jollakulla on vinkkejä supermukavista piilareista, niin otan mielelläni vastaan :)

Kuva
Yksi rillipäämorsian häissämme tullaan kuitenkin varmasti näkemään. Sillä S-rakas ei taida laseistaan luopua :)

Mites muilla, kuuluvatko silmälasit myös häälookkiisi vai turvaudutko piilareihin? Voisitko kuvitella hankkivasi uudet silmälasit häitä varten ja mihin asioihin silloin kiinnittäisit huomion silmälasien ostossa?

19 kommenttia:

 1. Minulle tulee piilarit, tosin käytänkin niitä kyllä aina eikä moni varmaan edes tiedä sen vuoksi huonosta näöstäni. Toisaalta, vaikka silmälaseja muuten käyttäisinkin, niin tuntuu juhlalookin olevan helpompi toteuttaa ilman niitä - juuri kaikki meikki, koru yms. jutut ettei vain tule kasvot ja niiden lähialueet liian täyteen :) Toisaalta moni rillipäämorsian näyttää kyllä superhyvältä kuvissa eikä vaikutelma ole yhtään liian täyden näköinen eli kyllähän sen saa toimimaan jos laseja haluaa käyttää :) Jos ostaisin häitä varten uudet lasit niin varmistaisin niiden ennen kaikkea olevan sellaiset, jotka päässä tuntuu luontevalta, koska kaiken muunhan saa kyllä varmasti niiden kanssa yhteen sovitettua kun vaan alusta asti on lasien mukana olo selvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Sen unohdin sanoa, että ainakin tuon sivupalkin kuvan mukaan lasit sopivat sinulle nätisti eli varmasti saat nekin häälookissa toimimaan jos piilarit tuntuvat hankalilta :) mutta ainakin minulla on käytössä jotkut super breathable piilarit eli käy ihmeessä kysymässä sellaisista optikolla! :)

   Poista
  2. No olin ihan yllättynyt kun katselin noita kuvia, että lasithan näyttävät sopivan monelle morsiamelle ja heillä on korvikset ja hiuskukkia ja jopa huntua ja silti ei ole liikaa "tapahtumaa". Jostain syystä on vaan itsellä sellainen olo, että taidan turvautua piilareihin kuitenkin. Ja pitää tosiaan mainita optikolle tuosta, eiköhän he osaa sitten suositella jotain superhengittäviä. Uusien lasien hankinta on myös joka tapauksessa edessä ja mukavuus on tietenkin (sen lisäksi että niillä pitää nähdä hyvin!) yksi tärkeimmistä kriteereistä.

   Poista
 2. Viime vuosina olen tuntenut oloni jopa kauniimmaksi lasit päässä, mutta haluan silti hääpäivänä piilarit. Jotenkin tuollaisessa tosi upeassa juhlalookissa en vain syystä tai toisesta näe silmälaseja. Pitää kyllä itse käydä tarkistuttamassa silmät ja hankkia kunnon piilarit ennen häitä. Silmälasit on tosin pakko olla mukana, jos silmiä alkaa syystä tai toisesta kutittaa tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle lasit on toisaalta niin jo nenän jatke, että on ehkä vähän alastonkin olo ilman niitä. Ja sen tähden silloin harvoin kun enää olen piilareita käyttänyt, niin tuntuu että meikin pitää olla vähän normaalia vahvempi. Mitä se toisaalta hääpäivänä tuleekin olemaan :) Ja tosiaan silmälasit ehdottomasti pitää muistaa pakata mukaan hääpäivänä, jotta ei tarvitse sitten loppuiltaa ihan sokeana olla, jos piilarit pitääkin ottaa pois.

   Poista
 3. Täällä yksi huononäköinen lisää. Hääpäivänä minulla ei tulla rillejä näkemään, haaveissa olisi nyt lähitulevaisuudessa käydä leikauttamassa silmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveissa olisi myös että leikkaukseen joskus pääsisin. Toisaalta ajatus siitä, että silmää sorkitaan, tuntuu todella vastenmieliseltä, mutta loppuelämä ilman silmälaseja kyllä voittaa sen hetkellisen äklötyksen.

   Poista
 4. Täällä myös yksi rillipää! Piilarit tulevat ehdottomasti käyttöön hääpäivänä! Koen että silmälaseilla näytän turhan arkiselta muuten niin erikoisena päivänä. Muutenkin häälookkiin sopivat lasit pitäisi ostaa erikseen, enkä oman maun tuntien usko että selviäisin siitä alle 400 euron. Ei kiitos. Käyppäs kurkkaan mun blogista joulukuulta mitäs me rillipäät juttu, siinä olen lopussa esitellyt kahdet itselläni käytössä olevat piilarit. Kalliimmat ja paremmat versiot tilaan kyllä hääpäiväksi, koska ovat ainakin minun vaikeille silmilleni yllättävänmukavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin käydä kurkkaamassa, kiitos vinkistä :)

   En varmaankaan lähtisi ihan erikseen hääpäivää varten laseja hankkimaan, mutta koska se on joka tapauksessa edessä, niin voisihan sitä häät sitten ottaa huomioon uusia laseja ostettaessa. Olen joka tapauksessa haaveillut täysin kirkkaista muovikehyksistä, joten ehkä sellaiset...

   Poista
 5. Minulla on myös lasit, mutta laitan piilarit hääpäiväksi. Itseäni silmälaseissa huolestuttaisi lähinnä se, että ne saattavat näyttää hääkuvissa vanhanaikaisilta 30 vuoden päästä. Silmälasimuoti kuitenkin vaihtuu ja minulla on sellaiset lasit, jotka ovat vähän sellainen trendijuttu nyt. Toisaalta jos olisi jotkut hengettömät tms. kevyet ja huomaamattomat lasit niin se voisi olla eri asia. Voi kyllä olla että joudun vaihtamaan piilarit silmien kuivumisen vuoksi laseihin jossain vaiheessa, joten loppuillan bilekuvissa saattaa vilahdella rillipää :)
  -jasmiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyvä pointti muuten! Jotenkin noissa omien sukulaistenkin 80-luvun hääkuvissa ne puvut ja kampaukset ei ole niiin pahoja (no okei, onhan ne puhvihihat aika järkyttäviä), mutta ne silmälasit on kyllä ne jotka sitten viimeistään alkaa kutkuttelemaan nauruhermoja.

   Ja sama juttu, että luulen loppuillasta viimeistään esiintyväni rillipäänä.

   Poista
 6. Minulla piilarit, mutta käytän laseja viikottain piilareiden ohessa. :) Hääpäivänä minulla on piilarit. Itse hommasin pari kuutautta sitten vakkari käyttöön piilarit (aikaisemmin tarvitsin laseja vain ajaessa), jotka ovatkin ihan huikean hyvät niihin kymmenen vuoden takaisiin. Ihan mielettömän hengittävät ja tosi kivat pitää silmissä ihan aamusta iltaan, jos tarve vaatii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että piilarit on kehittyneet noin paljon. Olisi kyllä hienoa jos pystyisi pitämään piilareita ihan sinne iltaan asti, mutta eipä se hääpäivä silti siitäkään piloille mene jos ei pysty.

   Poista
 7. Vaikka en mitään lasien käyttämisestä tiedäkään, niin sen haluan sanoa, että näytät upealta silmälasien kanssa! Joten päädyitpä sitten mihin valintaan tahansa, olet varmasti upea hääpäivänäsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, voi kiitos, olet ihana :) *nolostuspunastelu*

   Poista
 8. Mulla myös lasit ja ikinä en piilareita ole käyttänyt. Häihin pitäisi varmaan hommata mutta jotenkin jännittää ja jopa ahdistaa piilareiden käyttö. Näen kyllä ilman laseja mutta pitkälle joutuu tihrustaa silmiään ja en usko että kauhean kaunista katsottavaa sellainen :D
  Pitää käydä hyvissä ajoin ostamassa että ehtii totutella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hyvissä ajoin kannattaa kyllä olla liikkeellä jos ei ole piilareita ennen käyttänyt. Toiset kyllä oppivat niiden käytön hyvinkin nopsaan, mutta joillakin saattaa mennä pidempään. En kyllä itsekään tiedä miten hyvin se piilareiden laitto on vielä muistissa, joten ihan lähiaikoina olisi tarkoitus itsekin optikolle kiiruhtaa.

   Poista
 9. Minulla on lasit, mutta pärjään kyllä ilmankin, kun lasit ovat vain korjaamassa hajataittoa. Vaikka olisi isompikin tarve laseille niin en laittaisi niitä hääpäivänä, koska ne tuntuvat "arkisilta" ja haluan silmämeikkini tulevan hyvin esiin. Jos pitäisin laseja juhlapäivänä, niin hankkisin kyllä uudet. Eikös joskus Linnan juhlien muotikommentaattori sanonut, että ihmisellä tulisi olla arki- ja juhlalasit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinäpä se, että juhlafiilis kyllä saattaa vähän kärsiä jos silmälasit täytyy päähän hääpäivänä laittaa. Ja tosiaan on sitten meikkauksessakin hieman vapaammat kädet, kun ei tarvitse laseja ottaa huomioon. Arki- ja juhlalasit olisi kyllä ihan hyvä juttu olla olemassa, mutat en tosiaan oikein tiedä millaiset ne minun juhlalasini voisivat olla. Sirompia metallisankaisia tai kehyksettömiä usein kuulee ehdotettavan, mutta itse en osaa käyttää kuin muovipokia.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.