sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Kimppupohdintaa

Täällä ollaan viime päivät pohdittu kukka-asioita. Olen aina pitänyt pyöreistä, runsaista ja melko kookkaista hääkimpuista. Kukista ruusu, neilikka, hortensia, tulppaani, hajuherne ja pioni ovat suosikkejani. Väreiksi tietenkin pinkkiä vaaleampana ja tummempana sekä jokin pieni akvan värinen yksityiskohta. Hieman vaaleaa vihreääkin saisi olla.

Kuva


Kuva

Kun sitten törmäsin  Fuksianpunaisia häähaaveita blogin kirjoittajan itse tehtyyn aivan ihanaan kimppuun, päätin, että voisin tehdä itse kimppuni. Häneltä sain myös idean maalattuun käpyyn kimpussa. Se näyttää todella pirteält ja hauskalta. Monet ovat kimpun jo varmasti nähneet, mutta jos et ole niin käy ihmeessä kurkkaamassa!

Pari päivää pyörittelin ideaa ja mietin, että missäköhän välissä ehdin kimpun tehdä. Hääpäivän aamu tulee olemaan varmasti kiireinen, minua ei ole luotu heräämään kukonlaulun aikaan ja edellisenäkin päivänä juhlapaikan koristelussa ja ruokien viimeistelyssä riittää varmasti puuhaa...

Eräänä unettomana yönä sain sitten ajatuksen. Miksen tekisi kimppuani paperikukista!? Olen aina ollut paperiaskartelijatyyppiä, joten miksen antaisi sen näkyä myös kukissa... samalla saisin hyödynnettyä askartelukaappini sisältöä ja saisin tehdä kimpun hyvissä ajoin valmiiksi odottamaan. Esittelin idean aamulla S:lle ja hän ei nyt kovasti innostunut ajatuksesta aluksi. Keräsin ideakuvia ja esittelin, miten hienoja kimppuja paperikukistakin saa aikaiseksi.

Kuva 
Kuva  


Kuva

Aluksi ajattelin, että kimpussa saisi ihan rehellisesti näkyä se, että se on tehty paperista. Kukat voisivat olla vaikka erilaisia skräppipapereita ja paperin kuviointi  ja struktuuri voi näkyä. Sitten törmäsin tähän Milounkin jakamaan Martha Stewartin suodatinpaperiruusun ohjeeseen ja asia oli ratkaistu. Kimppuun ja muuhunkin somistukseen tultaisiin tekemään tällaisia ruusuja. Muutaman tuotoksen voikin nähdä jo edellisen kenkäpostauksen kuvista. Kimppu on tällä hetkellä työn alla ja saan sen varmaankin ensi viikon aikana valmiiksi. Ja S:kin on jo muuttanut mieltään paperikukkakimpusta :)

4 kommenttia:

 1. Nuo Marthan paperiruusut ovat todella helppoja ja kauniita! Olen itsekin niitä harkinnut - ja isot kasat myös kesällä tehnyt. Ainoa huono puoli niiden tekemisessä on se, että sormet kipeytyvät tuosta jatkuvasta kukkateipin venyttelystä. Sen liimaus on nimittäin melkoisen raastavaa tavaraa sormille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä hämmästyttävän aidon näköisiä. Vaikka aluksi siis ajattelinkin, että kimppu saisi näyttää paperiselta, niin nyt kun se alkaa jo tuossa muodostumaan, niin uskoisin, että aika moni vieras ei tajua heti että kukat eivät ole aitoja.

   Mutta huh, tuota kukkien näpertelyä! Ei tuo kukkateippi mulle vielä mitään aiheuta, mutta metallilanka jota käytetään kukkien sitomiseen, on kyllä saanut aikaiseksi arat sormenpäät ja muutaman haavankin jo.

   Poista
 2. Täälläkin yksi paperikimpun suunnnittelija, jonka mies pyörittelee silmiään kun harvase päivä jonkinlainen kukkakokeilu jostain nurkasta löytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh. Kyllähän noilla puolisoilla saattaa olla aika paljon kstämistä näissä meidän häähömpötyksissä. Onneksi tuo oma on aika innostunut itsekin suunnittelemaan ja näpertelemään. Mutta kannustan kyllä tekemään paperikimpun jos se vaan yhtään omnalta tuntuu.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.