lauantai 28. joulukuuta 2013

Tee-se-itse somisteitamme: kukkapurnukat

Pöytäsomisteet, kuten suurin osa muustakin koristelusta, olisi tarkoitus tehdä itse. Pinterestistä (no ylläri) sain idean maalata erilaisia lasipurkkeja askartelumaalilla ja somistaa purkit sitten pienillä kakkupapereilla. Teimme jo pienen testierän ja näistä tuli oikein sieviä...


Maalia kaadetaan purkin sisälle ja purkkia kallistelemalla ja hieman siveltimellä avittelemalla maali levitetään koko purkin sisäpuoliselle pinnalle. Ylimääräinen maali kaadetaan pois ja annetaan kuivua. Liimasimme purkkien ulkopuolelle pienet kakkupaperit (lasinaluset) ja alkuperäisenä ideana oli myös sitoa pinkki rusetti purkin ympärille. Kokeilun jälkeen kuitenkin hylkäsimme tämän ajatuksen.


Maalina käytimme tätä Tiimarista hankittua kiiltävää askarteluimaalia. Maalia voi hieman vedellä laimentaa, jolloin se on riittoisampaa. Uskoisin, että lähes mikä tahansa maali käy tähän tarkoitukseen. Meillä on tätä maalia kolme pientä purkkia ja toivotaan että se riittää. Nyt vaan pitäisi kesään mennessä kerätä sopivan kokoisia ja muotoisia lasipurkkeja riittävästi varastoon.


Jos purkkeihin aikoo laittaa aitoja kukkia, niin maalin on ehkä syytä olla öljymaalia, jotta kestää sitten kukkaveden. Tai ainakin akryylimaalin vedenpitävyys kannattaa testata etukäteen. Meillä purkkeihin tulee kuitenkin epäaitoja kukkia, jolloin vettä ei tarvita.

PS. Kuvien värit muuten hieman valehtelevat. Maali on luonnossa hieman vihreämpää, eli juuri sitä akvaa :)

8 kommenttia:

 1. Vitsit sä oot näppärä käsistäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin innokas väsäämään kaikenlaista ja sillä korvaa aika hyvin sen mikä taidossa jää puuttumaan :D

   Poista
 2. Todella kivoja nuo purkit, ja aika helppoja tehdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoja ja nopeita tosiaan tehdä ja lopputulos on aika söötti. Nyt mietitään, että tehdäänkö vaan yhdenvärisiä vai muutamaa toisiinsa sointuvaa väriä...

   Poista
 3. Minäkin olen näitä katsellut moneen kertaan! Oikein kauniita purkkeja sait aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, siinä ei paljoa rahaa, aikaa tai vaivaa menetä :)

   Poista
 4. Vautsi, onpa hyvä idea. :) Purkeista tuli todella kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterest on kyllä oikea ideoiden aarreaitta... Toivon että sitten kukkaset ja muut somisteet täydentävät purkit toivotunlaiseksi kokonaisuudeksi.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.