tiistai 31. joulukuuta 2013

Meidän kihlasormukset

Meillä on molemmilla S:n tekemät kihlasormukset. Vanhan uskomuksen mukaanhan kultaseppä ei saisi itse tehdä itselleen tai puolisolleen kihla- tai vihkisormuksia (taitaa tuoda huonoa onnea), mutta emme ole onneksi taikauskoisia. Päin vastoin, minusta on ihanaa että oma rakas on tehnyt sormukseni. Silloin siinä on ihan eri tavalla tunnearvoa, kuin jos sormuksen olisi tehnyt joku toinen seppä. 

Oma kihlani on kaksirunkoinen valkokultainen sormus jossa on keskellä vaaleanpunainen spinelli ja runkoon istutettuna monta pientä timanttia. Sormus on malliltaan sen verran vaativa, että sen viereen en ajatellut vihkiä enää laittaa, vaan kihlaa suurennetaan aavistus ja siirrän sen sitten oikean käden nimettömään. Vihkistä on tulossa melko näyttävä, joten se ei kaipaa vierelleen toista sormusta.


Tämä on järjestyksessään jo oikeastaan neljäs kihlasormukseni :) Ensimmäinen malli ei oikein sopinut sormeeni, toista ja kolmatta pidin sormessa yhtäaikaa ja tämä neljäs sitten valmistettiin kahden edellisen sormuksen materiaaleista. Tykkään tästä sormuksesta kovasti ja aion pitää sen käytössä tulevaisuudessakin.

S:llakin on ollut käytössään useampia sormuksia. Aiemmin oli erikseen minun tekemäni hopeinen työsormus (sormus saa töissä helposti kolhuja) ja sitten se parempi valkokultainen sormus mustalla timantilla. Viime kesänä S teki itselleen haaveilemansa allianssisormuksen.


S:n sormus on keltakultaa ja siinä on istutettu pienenpieniä safiireja valkokultaiseen reunukseen. Hän on sitä mieltä ettei hän halua erillistä vihkisormusta ollenkaan, mutta musta tuntuu että kun minä saaan unelmieni vihkisormuksen, niin kyllä sitten hänellekin pitäisi uusi sormus saada. Joten katsotaan nyt...

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voi kiitos. Tykkään sormuksestani itsekin todella paljon :)

   Poista
 2. Todella mahtavat sormukset! En malta oottaa, että näen sun vihkin, näiden perusteella uskon, että se on u p e a ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :) Minäkään en malttaisi odottaa vihkin valmistumista. Tällä hetkellä se on tosin vasta piirroksena paperilla...

   Poista
 3. Aivan ihana tuo kihla ja minä arvostan niin paljon suomalaista käsityötä, että on mahtavaa, kun joku osaa itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja on aina mahtavaa kuulla, että joku arvostaa suomalaista käsityötä!

   Poista
 4. Minäkin odotan malttamattomana tietoja siitä vihkistä! Vau, mitä sormuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, toivottavasti pääsen pian esittelemään edes jotakin versiota vihkisormuksesta :)

   Poista
 5. Upeat sormukset! Me myös ajateltiin teettää sormukset kultsepällä, mutta tosin opiskelijoilla. Paikkakunnallamme on kultaseppä koulu, joten he saavat tehdä sormuksemme =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin muuten tosi hyvä idea teetättää sormukset kultaseppäopiskelijoilla! Mekin saimme opiskeluaikana tehdä muutamia asiakastyösormuksia ja se oli aina jännittävää, haastavaa ja opettavaista. Opiskelijoilla kun teettää työn niin kannattaa kyllä varata reilusti aikaa, sillä tietysti vähän kurssiaikataulusta riippuen heillä saattaa olla paljonkin muita töitä samaan aikaan.

   Poista
 6. Onpa hassua, että ammattilainen ei voisi itse tehdä sormusta, jos jokainen on kuitenkin oman onnensa seppä, hehe ;) Minusta on aivan ihana ajatus, että saisi pitää puolison tekemää sormusta! Ja nuo sormukset ovat molemmat kauniita!!

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.