maanantai 10. kesäkuuta 2013

Värillisiä vihkisormuksia

Timantti on itseoikeutetusti vihki- ja kihlasormusten kivi numero ykkönen. Jos mieli tekee kuitenkin jotakin värikkäämpää, niin hania herkullisen värisiä kivivaihtoehtoja on paljon mistä valita. Timantti on kivistä kestävin ja sen valitsemalla voi olla varma, että kiven hiotut särmät eivät kulu käytössä, eikä kiven loisto himmene. Timanttejakin löytyy lähes kaikissa väreissä ja yleensä ne ovat käsiteltyjä värien aikaan saamiseksi.


Toinen hyvä kivivaihtoehto ovat korundit eli safiirit ja rubiinit. Nekin ovat kovia kiviä, mutta eivät tietenkään yllä timantin kestävyyteen. Safiireissa värivaihtoehtoja löytyy paljon muitakin kuin se perinteinen sininen.

 


Jos sormuksen kanssa osaa elää varovasti tai on varautunut siihen, että kivi mahdollisesti joudutaan vaihtamaan muutaman kerran loppuelämän aikana, on kivimaailman vaihtoehdot auki.

Itselläni on kihlasormuksessa kivinä pinkki spinelli ja timantit. Sormus on ollut käytössä vuoden ja spinelli ei ole mennyt vielä miksikään. Voisitko sinä ajatella vihkisormukseen värillisiä kiviä vai onko timantti se ainoa oikea?
Kaikki kuvat CaiSanni.

2 kommenttia:

  1. Voisin ja olenkin ajatellut omaan vihkisormukseen värillisiä kiviä. :) Parikin tyyliä on mielessä, mutta tiedä sitten minkälaisen loppujen lopuksi haluan teettää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän sama ongelma, kun tarjontaa on kivissä niin paljon erilaisia upeita herkkuvärejä, niin en osaa päättää mikä niistä olisi sitten mulle se oikea. Tosin omassa ammatissa on tietysti se hyvä puoli, että sitä kiveä voi sitten aina mielen mukaan uusia ja vaikka koko sormuksenkin tehdä uudelleen. Nimim. neljäs kihlasormus menossa neljän vuoden sisään ;)

      Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.